ΤΟΠΙΚΑ

Γιατρός χειροτονείται κληρικός

γιατρός-χειροτονείται-κληρικός-635887

Ο 77χρονος Γεώργιος Αθανασίου ακολουθεί την ιερατική οδό ως άμισθος κληρικός

Την ιερατική οδό αποφάσισε να ακολουθήσει ως άμισθος κληρικός ο παθολόγος ιατρός Γεώργιος Αθανασίου συνεχίζοντας παράλληλα την πολυετή προσφορά στους πάσχοντες. Ο γιατρός, με καταγωγή από την Λοξάδα Καρδίτσης, χειροτονείται σήμερα διάκονος από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο στον ιερό ναό Αγίου Τρύφωνος και αύριο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου ακολουθεί η χειροτονία του σε ιερέα στην Αγία Μαρίνα της Αφήσσου, όπου θα προσφέρει εθελοντικό έργο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ονειρο ζωής για τον γνωστό ιατρό ο ιερατικός δρόμος, γίνεται πραγματικότητα στα 77 του χρόνια ενώ όπως ανέφερε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «είμαι από μικρό παιδί, από την ηλικία των 9 ετών, κοντά στην Εκκλησία και πριν ακόμη σπουδάσω Ιατρική, αποφοίτησα από το Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο στην Κατερίνη».

Η επιθυμία να στραφεί στην ιερατική οδό υπήρχε πάντα στην ψυχή του, ενώ σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του στην Μπολόνια, έψαλλε πάντα και η παρουσία του στο ψαλτήρι συνεχίστηκε και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Ιατρική, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα. Συνέχισε να ψάλλει στην Αθήνα, στους Αγίους Αναργύρους και όταν εγκαταστάθηκε στον Βόλο η εθελοντική του προσφορά στην ψαλτική συνεχίστηκε στην Αγία Μαρίνα της Αφήσσου.

Ο Βολιώτης γιατρός ανέπτυξε στενούς δεσμούς με την περιοχή της Αφήσσου όπου διατηρεί οικία από το 1985 και κάθε Σαββατοκύριακο προσφέρει από το ψαλτήρι, δηλώνοντας «παρών» σε όλες τις ακολουθίες που τελούνται στον ναό.

«Ο στόχος μου είναι να προσφέρω ως ιατρός και ως άμισθος ιερέας της Αφήσσου όσο μπορώ και ακόμη έχω δυνάμεις σωματικές και πνευματικές, πάντα με τη βοήθεια του Θεού και τη βοήθεια της Εκκλησίας» υπογραμμίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου