ΤΟΠΙΚΑ

Υπέρ του καταδυτικού πάρκου οι αυτοδύτες

υπέρ-του-καταδυτικού-πάρκου-οι-αυτοδύ-633321

Τονίζουν ότι ο καταδυτικός τουρισμός θα έχει θετικές επιπτώσεις

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Βόλου με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει την απόφαση του Δ.Σ. Νοτίου Πηλίου, σχετικά με την υποβολή πρότασης, για τη χρηματοδότηση του έργου «ίδρυση πιλοτικών καταδυτικών πάρκων στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας» καθώς επίσης και την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία και θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για λογαριασμό του Δήμου, με σκοπό την υλοποίηση του έργου.

«Η άποψη του Συλλόγου, όπως αποτυπώνεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι ότι τα καταδυτικά πάρκα και ο καταδυτικός τουρισμός θα έχουν θετικές επιπτώσεις, τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντολογικό επίπεδο.

Η περιοχή θα γίνει πόλος έλξης για ένα ιδιαίτερο είδος ποιοτικού και εναλλακτικού τουρισμού, όπου αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία αρκετών θέσεων εργασίας.

Περιβαλλοντολογικά η περιοχή θα έχει την ευκαιρία να ανακάμψει, έτσι ώστε σιγά -σιγά να αρχίσει να θυμίζει τη βιοποικιλότητα του παρελθόντος. Παρόλα αυτά απαιτείται η ύπαρξη μελέτης βιοποικιλότητας του πάρκου. Μελέτη και αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης για τα έμβια/μη έμβια όντα της θαλάσσιας περιοχής και

αν κρίνεται απαραίτητο δημιουργία τεχνητών υφάλων για την ενίσχυση της φυσικής εγκατάστασης των ήδη υπαρχόντων οργανισμών.

Οι περιοχές του πάρκου που θα απαγορεύεται το ψάρεμα θα λειτουργήσουν σαν τροφοδότες για τις υπόλοιπες ελεύθερες αλιεύσιμες περιοχές, με αποτέλεσμα την αύξηση των αλιευμάτων.

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Βόλου είναι στο πλευρό σε αυτή την προσπάθεια και στη διάθεση των φορέων, έτσι ώστε να μεταφέρει την εμπειρία των μελών του από επισκέψεις σε αντιστοιχία καταδυτικά πάρκα του εξωτερικού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου