ΤΟΠΙΚΑ

25χρονη Βολιώτισσα ανέβασε τον πήχη στο Master Chef

25χρονη-βολιώτισσα-ανέβασε-τον-πήχη-στο-632587

Επαγγελματική εμφάνιση και ένα απαιτητικό πιάτο τής έδωσαν την ποδιά της πρόκρισης

Στα τσιπουράδικα, που είχε ανοίξει στον Βόλο η οικογένειά της, πήρε από πολύ μικρή ηλικία το… βάπτισμα του πυρός. Αγάπησε τη μαγειρική και αποφάσισε να ακολουθήσει και επαγγελματικά αυτόν τον δρόμο. Σπούδασε επαγγελματίας σεφ, εργάστηκε στην επαγγελματική κουζίνα του ξενοδοχείου «Ξενία» ως α’ μάγειρας και πλέον διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο της πρώτης γυναίκας Master Chef. Ο λόγος για την 25χρονη Βολιώτισσα Σπυριδούλα Καραμπουτάκη, που πήρε την ποδιά στον δημοφιλή διαγωνισμό μαγειρικής Master Chef ετοιμάζοντας ένα απαιτητικό πιάτο, που της έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η ιστορία της Σπυριδούλας Καραμπουτάκη με τη μαγειρική ξεκινά από την παιδική ηλικία. Τότε που ως παιδί έμπαινε στην επαγγελματική κουζίνα στα τσιπουράδικα που λειτουργούσε η οικογένειά της και βοηθούσε στην προετοιμασία των μεζέδων. Το… μικρόβιο για τη μαγειρική δεν την άφησε κι έτσι αποφάσισε να σπουδάσει στο αντικείμενο σε ιδιωτική σχολή και στη συνέχεια να εργαστεί ως α’ μάγειρας σε επαγγελματικές κουζίνες.

Ως σεφ και η ίδια παρακολουθούσε από την τηλεόραση τον διαγωνισμό του Master Chef συντροφιά με τον αρραβωνιαστικό της Αποστόλη Γερμάνη και φίλους τους που λατρεύουν τα πιάτα της και την πίεζαν να δηλώσει και η ίδια συμμετοχή στον διαγωνισμό. Φίλοι ήταν, σύμφωνα με τον αρραβωνιαστικό της, εκείνοι που τελικώς δήλωσαν συμμετοχή για λογαριασμό της στο Master Chef πιστεύοντας ότι μπορεί να είναι η πρώτη γυναίκα που θα κερδίσει στον διαγωνισμό.

Επαγγελματική εμφάνιση με απαιτητικό πιάτο

Στην προκριματική φάση του διαγωνισμού η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη εμφανίστηκε ως επαγγελματίας και με ψυχραιμία ετοίμασε το πιάτο της, πάπια με πουρέ γλυκοπατάτας, σάλτσα αμυγδάλου και καραμελωμένα μήλα. «Επέλεξα την πάπια ως υλικό γιατί δεν είναι κάτι εύκολο. Δεν μπορεί να το μαγειρέψει οποιοσδήποτε», είπε on camera ανεβάζοντας από την πρώτη στιγμή το επίπεδο του διαγωνισμού. «Μπορεί να επέλεξα την πάπια, αλλά μέσα στο παιχνίδι δεν θα κάνω την πάπια», είπε η ίδια με διάθεση για χιούμορ.

Εμφανίστηκε ενώπιον της τριμελούς κριτικής επιτροπής με αέρα επαγγελματία, σίγουρη για το πιάτο της και το τελικό αποτέλεσμα. Ο Σωτήρης Κοντιζάς μάλιστα σχολίασε ότι για πρώτη φορά μπήκαν πάνω στην κουζίνα ενώπιον της επιτροπής δύο τηγάνια, ένα κατσαρολάκι και πίσω από τον πάγκο βρισκόταν μία υποψήφια που ταυτόχρονα ετοίμαζε το πιάτο της με ψυχραιμία και απαντούσε στις ερωτήσεις της κριτικής επιτροπής.

«Είμαι εδώ γιατί θεωρώ ότι είμαι ικανή να μαγειρεύω σωστά και δημιουργικά και για να δείξω ότι και μια γυναίκα μπορεί να βγει μάστερ σεφ. Θεωρώ μάλιστα ότι εγώ θα είμαι αυτή», είπε με σιγουριά. Δήλωσε όμως συμμετοχή και για έναν ακόμη λόγο όπως είπε απευθυνόμενη στους τρεις κριτές της επιτροπής Λεωνίδα Κουτσόπουλο, Πάνο Ιωαννίδη και Σωτήρη Κοντιζά: «Για έναν μάγειρα οι γνώσεις δεν σταματούν ποτέ. Κι ήρθα εδώ για να κερδίσω γνώσεις μαζεμένες από τους τρεις καλύτερους».

Το πιάτο της τη δικαίωσε. Και παρά το νεαρό της ηλικίας στη ζωή, αλλά και επαγγελματικά, πήρε συγχαρητήρια για τον πουρέ γλυκοπατάτας που ετοίμασε. «Ο πουρές είναι εξαιρετικός. Είναι ο καλύτερος που έχω δοκιμάσει» είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.

Η ποδιά του Master Chef τής ανήκει και η ίδια δήλωσε και πάλι πεπεισμένη ότι θα περάσει και στην επόμενη φάση. «Δεν ήρθα να με δουν μια φορά και να φύγω», δήλωσε η ίδια με νόημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου