ΤΟΠΙΚΑ

Ποιήματα με αντιρατσιστικά μηνύματα συνθέτουν μαθητές της Μαγνησίας

ποιήματα-με-αντιρατσιστικά-μηνύματα-63058

«Πες το με ένα ποίημα» ο τίτλος της δράσης που θα γίνει στο σύνολο των σχολείων του νομού

Αντιρατσιστικά μηνύματα συναφή με το προσφυγικό ζήτημα καλούνται να στείλουν οι μαθητές της Μαγνησίας, μέσα από ποιήματα που θα γράψουν οι ίδιοι. «Πες το με ένα ποίημα» είναι ο τίτλος της δράσης που θα αναπτυχθεί στο σύνολο των σχολικών μονάδων του νομού.

Ειδικότερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνουν σειρά δραστηριοτήτων με τη συμμετοχή των Σχολείων.

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί των φιλολογικών μαθημάτων των σχολείων θα παροτρύνουν και θα καθοδηγήσουν τους μαθητές τους για τη σύνθεση ποιήματος εμπνευσμένο από τα σοβαρά ανθρωπιστικά θέματα που ανακύπτουν από το προσφυγικό ζήτημα.

Ολα τα ποιήματα τα οποία θα συνταχθούν από τους μαθητές θα παρουσιαστούν την ίδια ημέρα σε σχετική αντιρατσιστική εκδήλωση η οποία θα οργανωθεί από το Σύλλογο Διδασκόντων του κάθε σχολείου. Τα ποιήματα θα αξιολογηθούν από τους φιλολόγους των σχολικών μονάδων και με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων θα επιλεγεί το αντιπροσωπευτικότερο σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα και τις αξίες του ανθρωπισμού και του αντιρατσισμού.

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 11:00 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, οι μαθητές / τριες των οποίων το ποίημα θα επιλεγεί, με τη συνοδεία του εκπαιδευτικού της ελληνικής γλώσσας, θα παραστούν στον χώρο της εκδήλωσης όπου και θα απαγγελθούν τα ποιήματα. Στην εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο μπορούν να παρευρίσκονται και οι γονείς των μαθητών / τριών. Επιπλέον, τα ποιήματα τα οποία θα επιλεγούν από κάθε σχολείο της ΔΔΕ Μαγνησίας θα αναρτηθούν σε ιστοσελίδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας.

Σημειωτέον ότι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς που θα έρθουν στο Πνευματικό κέντρο μπορούν να προσκομίσουν ποσότητα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα συγκεντρωθούν και θα αποσταλούν στους πρόσφυγες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου