ΤΟΠΙΚΑ

Φέσωσε ξενοδόχο στο Πήλιο και μετά τον δυσφήμισε μέσω διαδικτύου

φέσωσε-ξενοδόχο-στο-πήλιο-και-μετά-τον-629293

Ποινή φυλάκισης 7 μηνών σε 48χρονο Βολιώτη για συκοφαντική δυσφήμηση

Τον μπελά του βρήκε ένας ξενοδόχος στο Νότιο Πήλιο μετά από τη φιλοξενία ενός ζευγαριού στο κατάλυμά του. Ο άνδρας, ένας Βολιώτης 48χρονος, όχι μόνο δεν του κατέβαλε τα οφειλόμενα, αλλά έφθασε και στο σημείο να τον απειλεί και να ανεβάσει και συκοφαντικά σχόλια σεξουαλικού περιεχομένου στο διαδίκτυο επειδή του ζητούσε τα χρήματα.

Ποινή φυλάκισης εφτά μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε βάρος ενός 48χρονου Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω διαδικτύου, η οποία σημειώθηκε στο διάστημα από 23 Μαρτίου έως 23 Απριλίου 2014.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κατηγορούμενος φερόταν στο χρονικό διάστημα αυτό να έχει αναρτήσει συκοφαντικά σχόλια σεξουαλικού περιεχομένου σε βάρος ενός 51χρονου ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Οπως κατήγγειλε ο μηνυτής, ο 48χρονος διέμεινε στο ξενοδοχείο στο διάστημα από 20 Φεβρουαρίου και έως την 1η Μαρτίου 2012. Επειδή είχε κάνει κράτηση δωματίου για δύο με τρεις μέρες και ωστόσο διανυκτέρευσε εκεί πολύ περισσότερες, την 1η Μαρτίου ο επιχειρηματίας ζήτησε από τον 48χρονο τα χρήματα.

Ομως ο κατηγορούμενος αντί να πληρώσει τον επαγγελματία, πήρε τη σύντροφό του και σε ανύποπτη χρονική στιγμή αποχώρησαν από το ξενοδοχείο αφήνοντας τα πράγματά τους στο δωμάτιο και έκτοτε δεν ξαναεπέστρεψαν.

Ο ξενοδόχος κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι από τότε και όποτε συναντούσε τον κατηγορούμενο στον δρόμο εκείνος είχε εχθρική στάση απέναντί του και τον απειλούσε ότι θα του κάνει και ζημιά.

Τελικά στις 23 Απριλίου ο ξενοδόχος ενημερώθηκε ότι υπήρχε καταχώρηση στο διαδίκτυο από τον 48χρονο, η οποία ήταν δυσφημιστική για το πρόσωπό του.

Ο επιχειρηματίας προσέφυγε τότε στη Δικαιοσύνη. Να επισημανθεί ότι στο Δικαστήριο δεν παραβρέθηκε ο κατηγορούμενος, ούτε και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου