ΤΟΠΙΚΑ

Ανεμος δημιουργίας στη Λαμπινού από τον τοπικό Σύλλογο

ανεμος-δημιουργίας-στη-λαμπινού-από-τ-628985

Την εκμίσθωση με δημοπρασία του Δημοτικού ακινήτου στην Πλατεία της Λαμπινούς, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου μετά από αίτημα του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου.

Ο Σύλλογος ζητάει από το Δήμο τη χρήση του εγκαταλειμμένου σήμερα Δημοτικού κτιρίου προκειμένου να το αξιοποιήσει για τους σκοπούς και τις δράσεις του.

«Στόχος μας είναι, αναφέρει το αίτημα που υπογράφουν για το Σύλλογο η Πρόεδρος κα Αργυρώ Ακρίβου και η Γραμματέας κα Χρυσάνθη Μητροπούλου, ο εξωραϊσμός των χώρων που βρίσκονται στον πάνω όροφο του κτιρίου και η μετατροπή τους σε πρότυπο ιατρείο πρώτων βοηθειών και κοινωνικό φαρμακείο που είναι άμεσα απαραίτητα για την περιοχή μας. Για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία των δομών, έχουμε απευθυνθεί σε ιατρούς – μέλη και φίλους τους Συλλόγου μας από τους οποίους έχουμε αποσπάσει τη θετική τους δέσμευση για παροχή κάθε βοήθειάς τους.

Ταυτόχρονα θα διαμορφωθεί και χώρος για τη στέγαση εκεί και των γραφείων του συλλόγου μας, ενώ στον ισόγειο χώρο του κτιρίου, σχεδιάζουμε τη δημιουργία και λειτουργία, με ευθύνη του συλλόγου μας, εντευκτηρίου ώστε αυτό να αποτελεί τόπο συνάθροισης και ανταλλαγής σκέψεων και απόψεων μεταξύ των κατοίκων, αλλά και τόπος πραγματοποίησης των εν γένει εκδηλώσεών μας.

Τέλος στα φετινά σχέδια του συλλόγου μας είναι η πραγματοποίηση με την ευθύνη μας εργασιών ανάπλασης και ανακατασκευής του πλακόστρωτου δαπέδου της κεντρικής πλατείας της Λαμπινούς, καθώς και στη διαμόρφωση του χώρου που βρίσκεται ενδιάμεσα αυτής και του κοινοτικού γραφείου, προκειμένου να δημιουργήσουμε εκεί μια πράσινη παιδική χαρά, που σήμερα στερείται το χωριό μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου