ΤΟΠΙΚΑ

Στη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ το σωματείο ΙΜΑΝΤΑ για τους διαγωνισμούς που ερευνώνται

στη-γενοπ-δεη-το-σωματείο-ιμαντα-για-628594

Στη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ το σωματείο ΙΜΑΝΤΑ για τους διαγωνισμούς που ερευνώνται

«Συμμάχους», προκειμένου η ΔΕΗ να επανεξετάσει τους διαγωνισμούς που είναι σε εξέλιξη, αναζητά το σωματείο εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ, προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση της εταιρείας μετά τον «αποκλεισμό» της από το μεγαλύτερο όγκο των έργων που προτίθεται να αναθέσει η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτροδότησης.

Οπως ανακοίνωσε χθες το σωματείο, πρόθεσή του είναι να επιδιώξει συνάντηση με το σωματείο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, όπου θα τεθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την εξέλιξη του διαγωνισμού σε εργασιακό επίπεδο και θα ζητηθεί στήριξη, ώστε να υπάρξει κοινή παρέμβαση των δύο συνδικαλιστικών φορέων.

Το σωματείο των εργαζομένων αναφέρεται στην ιστορία του εργοστασίου στην Α ΒΙΠΕ και στην παραγωγική διαδικασία και συνεχίζοντας, αναφερόμενο στη ΔΕΗ, υπογραμμίζει ότι: «τα τελευταία χρόνια η ΔΕΗ διεξαγάγει μειοδοτικούς διαγωνισμούς, βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας, λαμβάνοντας υπ όψιν την τιμή, την αμεσότητα της παράδοσης και γενικότερα το συμφέρον της και κατ’ επέκταση του ελληνικού δημοσίου και του Έλληνα φορολογούμενου».

Διατυπώνει, ωστόσο, την εκτίμηση ότι: «κάτι τέτοιο δεν συνέβη κατά τον τελευταίο διαγωνισμό ανάθεσης έργου, διάρκειας τριών ετών και αξίας 71 εκ. ευρώ, εφόσον η μερίδα του λέοντος της παραγγελίας αποδόθηκε σε πολωνική εταιρεία, μη στηρίζοντας την εγχώρια παραγωγή ενός υψηλής ποιότητας προϊόντος και κατ’ επέκταση την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας» και πάνω σε αυτό αιτιολογεί την απόφαση της εταιρείας να υποβάλλει ένσταση για την εξέλιξη και διερεύνηση κατά του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

«Εμείς οι εργαζόμενοι, από τη μεριά μας -καταλήγει το σωματείο- εξηγήσαμε τους ακριβείς λόγους με επιχειρήματα, αλλά και με αριθμούς, που στηρίζουν την πεποίθησή μας αυτή, σε όλους τους βουλευτές και πολιτικά πρόσωπα της Μαγνησίας και παραμένουμε σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους. Με την αρωγή τους, το ίδιο πράξαμε και ενώπιων του Υπουργού Ανάπτυξης Παν. Λαφαζάνη και του κ. Παν. Σκουρλέτη από το Υπ. Εργασίας, όπου βασικό επιχείρημά μας ήταν η στήριξη της εγχώριας παράγωγης και τα οφέλη που καρπώνεται το ελληνικό δημόσιο από τη συνεργασία της ΔΕΗ με τις εταιρείες μας». .

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου