ΤΟΠΙΚΑ

Παγκόσμια Διαδικτυακή Θεολογική Βιβλιοθήκη

παγκόσμια-διαδικτυακή-θεολογική-βιβ-625517

Στη Γενεύη, έδρα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ), πραγματοποιήθηκε το διήμερο 6 και 7 Μαρτίου η ετήσια συνάντηση του Consortium («Σύμπραξης») που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία της Παγκόσμιας Διαδικτυακής Θεολογικής Βιβλιοθήκης (GlobeTheoLib – www.globethics.net/gtl).

Η Παγκόσμια Διαδικτυακή Θεολογική Βιβλιοθήκη προσφέρει στους χρήστες της δωρεάν πρόσβαση στα πλήρη κείμενα εκατοντάδων χιλιάδων (μέχρι σήμερα πάνω από 850.000) άρθρων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών και άλλων δημοσιεύσεων που αναφέρονται στη θεολογία και την οικουμενική κίνηση και έχουν συνταχθεί σε διάφορες γλώσσες.

Από ορθόδοξης πλευράς συμμετέχουν μέχρι στιγμής στο εγχείρημα η Ενωση Ορθόδοξων Θεολογικών Σχολών (Conference of Orthodox Schools of Theology – στη συνάντηση της Γενεύης εκπροσωπήθηκε από τον καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σόφιας κ. Ivan Zhelev Dimitrov) και η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γεώργιο Βλαντή, επιστημονικό συνεργάτη της Ακαδημίας, όπως και της Εδρας Συστηματικής Θεολογίας του Τμήματος Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου