ΤΟΠΙΚΑ

Μποναμάς για 25 άστεγους του Βόλου

μποναμάς-για-25-άστεγους-του-βόλου-624888

Γιορτινός μποναμάς για τους 25 ενταγμένους στο πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» και τις οικογένειές τους –περίπου 80 άτομα συνολικά στο Βόλο- που όπως φαίνεται δε θα χρειαστεί να κάνουν Πρωτοχρονιά στους… δρόμους. Η προθεσμία του προγράμματος εξέπνεε στις 31 Δεκεμβρίου 2016 και οι 25 οικογένειες θα επέστρεφαν στους δρόμους και την ανεργία. Ωστόσο με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας το πρόγραμμα θα παραταθεί έως την 31 Δεκεμβρίου του 2017.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης, των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α΄ 85)».

Η παράτασή του κρίθηκε σκόπιμη έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2017, προκειμένου οι άστεγοι να επωφεληθούν αποτελεσματικών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και επανένταξης.

«Μόλις εκδοθεί και επίσημα η απόφαση και έχουμε ακριβή ενημέρωση για τους όρους συνέχισης του προγράμματος, είναι αυτονόητο ότι θα το συνεχίσουμε ως Δήμος Βόλου», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανάπτυξης, Αποστόλης Ζαρκάδας- Βεργής.

Όπως είναι γνωστό, στο πρόγραμμα στο Δήμο Βόλου είναι ενταγμένοι 25 δημότες -11 γυναίκες και 14 άνδρες ηλικίας από 30 έως 55 ετών- στο σύνολό τους άνεργοι, με μηδενικά εισοδήματα και λευκό Ε9. Ωστόσο συνολικά ωφελούνται 80 άτομα, που είναι τα μέλη των οικογενειών των δικαιούχων. Από αυτούς οι 25 -17 αγόρια και 8 κορίτσια- είναι κάτω των 18 ετών και 5 είναι νέοι 18 έως 22 ετών.

Η αγωνία των 25 δικαιούχων και των οικογενειών τους είχε χτυπήσει κόκκινο το προηγούμενο διάστημα, καθώς το πρόγραμμα εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου και δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για παράτασή του. Αυτό σήμαινε ότι θα αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν σπίτια και δουλειές και να επιστρέψουν στους δρόμους και την ανεργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου