ΤΟΠΙΚΑ

Καραμανλή -Μπουκώρος: Δριμύ κατηγορώ κατά της Κυβέρνησης

καραμανλή-μπουκώρος-δριμύ-κατηγορώ-κ-624438

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Τομέα Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, η βουλευτής της Β΄Αθηνών και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού – Αθλητισμού Άννα Καραμανλή που ήταν η ομιλήτρια της εκδήλωσης με θέμα «Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης», και ο Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. και αναπληρωτής Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών.

Στον απόηχο της χθεσινής πολιτικής σύγκρουσης στη Βουλή με αφορμή την τροπολογία για το έκτακτο βοήθημα, η Άννα Καραμανλή κατηγόρησε την κυβέρνηση για λαϊκισμό και υπογράμμισε: «Πρώτη φορά στα χρονικά κυβέρνηση κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση που θα έρθει ως κυβέρνηση. Κανονικά η εκάστοτε κυβέρνηση θα έπρεπε να ασχολείται με το έργο της. Όταν εμείς πέρυσι φέρναμε το κοινωνικό μέρισμα για χαμηλοσυνταξιούχους κι ένστολους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψήφισε. Το καταψήφισε. Εμείς επιθυμούν να δοθούν χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά αφού τους πετσόκοψαν και κατήργησαν το ΕΚΑΣ έρχονται τώρα να τους δώσουν ένα μέρισμα εφάπαξ κι όχι 13η σύνταξη που λένε. Άρα αν ψάχνουν συνένοχους σε αυτά τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν περνούν με εμάς. Έχουμε δείξει εμείς ότι στηρίζουμε τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο μας».

Δριμύ κατηγορώ κατά της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από την πλευρά του ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος που κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «παίζει τη χώρα στα ζάρια».

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσαν οι βουλευτές Άννα Καραμανλή και Χρήστος Μπουκώρος στο πλαίσιο της εκδήλωσης

«Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος, «αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και εξαιρετικά επικίνδυνοι. Παίζουν την πορεία της χώρας στα ζάρια, ενώ η ΝΔ πολύ έγκαιρα έδωσε την πολιτική της συναίνεση σε αυτό το έκτακτο πενιχρό επίδομα για τους συνταξιούχους, ο κ. Τσίπρας σχεδίασε για ακόμη μία φορά μικροκομματικά, προσπαθώντας να εγκλωβίσει πολιτικά τη ΝΔ. έχουμε εκφράσει σε όλους τους τόνους ότι υποστηρίζουμε την καταβολή αυτού του μικρού κι έκτακτου βοηθήματος, αλλά δε θα γίνουμε σε καμία περίπτωση πολιτικά υποχείρια του κ. Τσίπρα ούτε θα αποτελέσουμε τμήματα του μικροκομματικού του σχεδιασμού. Καλούμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να επιστρέψουν στη λογική να μην ναρκοθετούν την πορεία της χώρας και να μην παίζουν στα ζάρια την πορεία της χώρας και των Ελλήνων. Επιτέλους ας σοβαρευτούν», κατέληξε στη δήλωσή του ο αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών.

Η Άννα Καραμανλή αναφερόμενη εξάλλου στο θέμα της εκδήλωσης, και στην ανάγκη να υπάρχουν γυναίκες σε θέσεις ευθύνης, σημείωσε πως για να επέλθει η εξίσωση που επιθυμούμε οι γυναίκες, πρέπει να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας, και ότι για αυτό η ΝΔ έχει δεσμευτεί και το έχει κάνει πράξη, καθώς έχουν μπει πολλές γυναίκες και στα βουλευτικά ψηφοδέλτια και στα κομματικά όργανα τονίζοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση βοηθά και η ποσόστωση, χωρίς να είναι όμως πανάκεια, καθώς αυτό που πρωτίστως μετράει είναι οι ικανότητες. «Πιστεύω στον καλύτερο. Είτε είναι άντρας είτε γυναίκα πρέπει να προκόβει. Στο χέρι μας είναι να δουλέψουμε και να αποδείξουμε την αξία μας ως γυναίκες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γυναίκες από όλους τους κλάδους και επιστημονικές οργανώσεις παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΟΔΕ στο Volos Palace

Σχολιάζοντας εξάλλου το γεγονός ότι η κρίση χτύπησε πρώτα από όλα τις γυναίκες, η βουλευτής της Β’ Αθηνών ανέφερε ότι: «Εμείς οι γυναίκες καλούμαστε να πατούμε σε πολλές βάρκες. Να είμαστε μητέρες, εργαζόμενες, σύζυγοι. Πάνω σε αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε στο πλευρό μας και τους άντρες που πρέπει να είναι θετικά προσκείμενοι σε αυτό».

Στην εκδήλωση που έγινε στο Volos Palace χαιρέτησαν επίσης ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημ. Νταόπουλος, ενώ ακολούθησαν παρεμβάσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε καταρτίσει η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ. και η ΝΟΔΕ Μαγνησίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου