ΤΟΠΙΚΑ

Γραμματόσημα των ΕΛ.ΤΑ. για τα 110 χρόνια του Εργατικού Κέντρου Βόλου

γραμματόσημα-των-ελ-τα-για-τα-110-χρόνια-τ-62335

Στην έκδοση σειράς γραμματοσήμων με τα οποία τιμάται το εργατικό κίνημα και ειδικότερα το ΕΚΒ, που είναι το πρώτο Εργατικό Κέντρο στην Ελλάδα, προχώρησαν τα ΕΛΤΑ Βόλου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και εντάσσεται σε μία σειρά από δράσεις που θα ακολουθήσουν μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την ίδρυση του ΕΚΒ.

Στα γραμματόσημα που τυπώθηκαν απεικονίζεται η πρώτη σφραγίδα του Εργατικού Κέντρου το 1908.

«Πρόκειται για μία πρωτοβουλία την οποία «χρωστούσαμε» στην ίδια την ιστορία του πρώτου Εργατικού Κέντρου της χώρας» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος.

Από την πλευρά των ΕΛΤΑ ο Κώστας Γιαννουσάς, προϊστάμενος πωλήσεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων στον Βόλο, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογράμμισε πως πολλοί κοινωνικοί, πολιτιστικοί φορείς, δήμοι αλλά και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, με αφορμή σημαντικά γεγονότα ή επετείους επιλέγουν να συνεργαστούν με τα ΕΛΤΑ, ώστε να εκδώσουν γραμματόσημα.

Αλλοι το κάνουν για καθαρά φιλοτελικούς σκοπούς, άλλοι προκειμένου να τα χρησιμοποιούν για την αλληλογραφία τους και άλλοι για να τα προσφέρουν ως δώρο.

Από τα ΕΛΤΑ Βόλου, τα τελευταία χρόνια έχουν εκδοθεί γραμματόσημα με το σήμα του Δήμου Βόλου και του Δήμου Νέας Ιωνίας αντίστοιχα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το δικό τους γραμματόσημο έχουν επίσης το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

Απολογισμός δράσης

Στο μεταξύ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο διοικητικός απολογισμός του ΕΚΒ, την περασμένη Παρασκευή.

Στην ετήσια απολογιστική συνέλευση, ο πρόεδρος κ. Παπαδημόπουλος, κάλεσε τα συνδικάτα να συγκροτήσουν ισχυρό αγωνιστικό μέτωπο, αποδοκιμάζοντας τις κυβερνητικές πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα δράσης προκειμένου να μαζικοποιηθεί τοπικά το εργατικό κίνημα.

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο κ. Κων. Στεργίου δήλωσε πως η εργατική τάξη πρέπει να έχει τη δική της ταξική γραμμή κόντρα στη γραμμή της υποταγής και της μοιρολατρίας, που καλλιεργούν η εργοδοσία, το πολιτικό της προσωπικό , αλλά και οι πιστοί τους σύμμαχοι μέσα στο εργατικό κίνημα με κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές ενώ για λογαριασμό της ΔΑΚΕ ο γγ του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου διαβεβαίωσε, πως το ΕΚΒ θα συνεχίσει να μάχεται στην πρώτη γραμμή για την επαναδιεκδίκηση όλων όσων έχασαν οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων.

Τον απολογισμό καταψήφισε το ΠΑΜΕ καταγγέλλοντας επίσης την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ γιατί επικύρωσε τον κατώτατο μισθό των 586 και 511 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου