ΤΟΠΙΚΑ

Στις Δ.Ο.Υ. για είσπραξη οι οφειλές στον ΟΛΒ, μετά από μηνιαία καθυστέρηση

στις-δ-ο-υ-για-είσπραξη-οι-οφειλές-στον-62272

Στις αρμόδιες Εφορίες για… είσπραξη στέλνει τους χρηματικούς καταλόγους με τα ονόματα οφειλετών της, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, όταν διαπιστώνεται αδυναμία πληρωμής.

Η εισπρακτική πολιτική της ΟΛΒ Α. Ε. δεν αφήνει περιθώρια συσσώρευσης οφειλών στο ταμείο της Ανώνυμης Επιχείρησης. Κάποιοι ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον ΟΛΒ, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, κάποιοι άλλοι όμως, αδυνατούν.

Οταν η καθυστέρηση στις πληρωμές ξεπεράσει τον ένα μήνα, η ΟΛΒ Α.Ε. λαμβάνει αμέσως μέτρα πριν διογκωθούν τα χρέη στο ταμείο της.

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου εστάλησαν στις Δ.Ο.Υ. δύο χρηματικοί κατάλογοι που περιλαμβάνουν τα ονόματα δέκα οφειλετών.

Με ισάριθμες αποφάσεις του σε συνεδρίαση τον τρέχοντα μήνα, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την αποστολή των καταλόγων.

Τα οφειλόμενα ποσά που θα εισπράξουν οι Δ. Ο.Υ. αντί του ΟΛΒ αφορούν κλήσεις, μισθώματα, οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Τα βεβαιωμένα χρέη προς την ΟΛΒ Α. Ε. ξεκινούν από 250 ευρώ και φτάνουν και ξεπερνούν τις 18.000 ευρώ. Σε εφαρμογή απόφασης του υπουργείου Οικονομικών, το Τμήμα Εκμετάλλευσης διαβιβάζει τους χρηματικούς καταλόγους στην Εφορία.

Η εισπρακτική πολιτική της ΟΛΒ Α. Ε. για το θέμα των οφειλών παραμένει σταθερή εδώ και χρόνια. Όταν διαπιστώνεται αδυναμία πληρωμής ενός μηνός, το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει και οι χρηματικοί κατάλογοι προωθούνται στις Εφορίες.

Είναι αυτή η πολιτική που έχει οδηγήσει τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου στη θέση να μετράει μηδενικές οφειλές στο ταμείο εισπράξεών του, όταν σε άλλες επιχειρήσεις και οργανισμούς εν μέσω οικονομικής κρίσης υπάρχουν δυσβάσταχτα χρέη.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη απόφαση περιλαμβάνεται κατάλογος με εννέα οφειλέτες του ΟΛΒ, με ποσά τα οποία ξεκινούν από 250 ευρώ και φτάνουν και τα 1.997 ευρώ.

Στη δεύτερη απόφαση περιλαμβάνονται τρεις συνολικά οφειλές, με ποσά που ξεκινούν από 1.000 ευρώ και μπορεί να φτάνουν και τις 18.000 ευρώ.

Πάντως, στις επίμαχες αποφάσεις, υπάρχει πρόβλεψη για τους οφειλέτες, που τελικά θα προσέλθουν στο ταμείο του ΟΛΒ για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αποφάσισε ότι στην περίπτωση εκείνη, που οι οφειλέτες επιστρέψουν τα χρήματα, τα ονόματά τους θα αποσυρθούν από τους χρηματικούς καταλόγους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου