ΤΟΠΙΚΑ

Αριστείο στον Βολιώτη μαθητή Παναγιώτη Τσαντίκο

αριστείο-στον-βολιώτη-μαθητή-παναγιώ-619846

Συμμετείχε στο 1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ με ομιλητές τον Κων. Δασκαλάκη από το ΜΙΤ και τον Αθαν. Φωκά από το Cambidge

Αριστείο διάκρισης απέσπασε Βολιώτης μαθητής του Μουσικού Σχολείου, στο 1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες μέσω της πλατφόρμας webex σε πανελλήνιο επίπεδο. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Τσαντίκο μαθητή της β΄τάξης του Γυμνασίου ο οποίος έλαβε μέρος στον διαγωνισμό μαθηματικών γρίφων, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ομιλίες του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη- καθηγητή στο ΜΙΤ και του Αθανάσιου Φωκά- καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Για τον διαγωνισμό ο Παναγιώτης Τσαντίκος ενημερώθηκε από καθηγητές του σχολείου του, που προέτρεψαν τους μαθητές να λάβουν μέρος. Ο ίδιος δεν δίστασε καθόλου. Λάτρης των μαθηματικών, δεν χάνει ευκαιρία να τεστάρει τις γνώσεις του σε μαθηματικούς γρίφους και μάλιστα έχει αποσπάσει διακρίσεις σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ήταν διαφορετικός από τους άλλους. Δεν ήταν μόνο οι επίσημοι προσκεκλημένοι ομιλητές που ενέπνευσαν τους συμμετέχοντες αλλά το γεγονός ότι έγινε διαδικτυακά. Ο Παναγιώτης Τσαντίκος συμμετείχε μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή στο δωμάτιο του σπιτιού του απαντώντας με επιτυχία σε μαθηματικά προβλήματα και γρίφους.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα για τις τρεις τάξεις του γυμνασίου και τις τρεις τάξεις του λυκείου. Κάθε ένας διαγωνιζόταν σε κατηγορία ανάλογα με την τάξη του και μάλιστα τα προβλήματα δεν ήταν κοινά, αλλά διαφορετικά για κάθε μαθητή.

«Μου αρέσει να λαμβάνω μέρος σε διαγωνισμούς για να τσεκάρω το επίπεδο. Αυτή τη φορά τα θέματα μου φάνηκαν βατά για το επίπεδο στο οποίο βρίσκομαι. Ηταν μία πολύ ωραία εμπειρία, την οποία θα ήθελα να επαναλάβω και διά ζώσης. Τα μαθηματικά, όπως γενικά τα μαθήματα των θετικών επιστημών, είναι αγαπημένα μου μαθήματα», αναφέρει ο Παναγιώτης Τσαντίκος και συνεχίζει: «Τα μαθηματικά για μένα είναι το παν. Είναι αρχή μου ότι στον Αρη δεν θα πάμε επειδή μάθαμε αρχαία, αλλά επειδή γνωρίζουμε πώς να επιλύουμε μαθηματικά προβλήματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου