ΤΟΠΙΚΑ

«Πονοκέφαλος» της ΔΕΥΑΜΒ

πονοκέφαλος-της-δευαμβ-61809

Aπροθυμία στην καταβολή των τελών για τη σύνδεση με την αποχέτευση επιδεικνύουν οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της Πορταριάς και της Μακρινίτσας.

Με βάση το παραπάνω δεδομένο στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βόλου πήρε απόφαση και έδωσε προθεσμία στους ιδιοκτήτες των ακινήτων να συνδεθούν με τα δίκτυα.

Ειδικότερα οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να συνδεθούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και οι οικίες μέχρι το τέλος Απριλίου. Οι κάτοικοι στις συγκεκριμένες δημοτικές ενότητες δεν ανταποκρίνονται ούτε στην τοποθέτηση υδρομέτρων, ενώ όπως τόνισε χθες ο Δήμαρχος δίνεται μια τελευταία προθεσμία να κλείσουν οι εκκρεμότητες, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες οικονομικά τον δύσκολο χειμώνα του 2013.

Σημειώνεται πως το αποχετευτικό δίκτυο -κεντρικοί αγωγοί και διακλαδώσεις- στη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς- Μακρινίτσας κατασκευάσθηκε από τον πρώην Δήμο Πορταριάς και την πρώην Κοινότητα Μακρινίτσας. Με την ολοκλήρωση του έργου οι υπόχρεοι για τη σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο είχαν κληθεί να καταθέσουν φακέλους για τη σύνδεση με την αποχέτευση στο Δήμο και την Κοινότητα αντίστοιχα, οι οποίοι εν συνεχεία θα τους κοινοποιούσαν στη ΔΕΥΑΜΒ.

Μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και την ενσωμάτωση των περιοχών στη ΔΕΥΑΜΒ, καθώς και την απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ για την «Ενεργοποίηση των διαδικασιών σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο των περιοχών Πορταριάς και Μακρινίτσας» οι υπόχρεοι κλήθηκαν επανειλημμένα για την τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους προς την Επιχείρηση, δηλαδή την κατάθεση αίτησης και πλήρη φακέλου για τη σύνδεση με την αποχέτευση και της αίτησης για σύνδεση με την ύδρευση.

Παρά της επανειλημμένες οχλήσεις υπάρχουν ακόμη περίπου 80 υπόχρεοι σύνδεσης που ενώ έχουν καταθέσει φάκελο αποχέτευσης δεν έχουν αιτηθεί σύνδεσης με την ύδρευση.

Εξάλλου η πλειονότητα των υπόχρεων δεν έχουν προσέλθει στη ΔΕΥΑΜΒ ούτε για κατάθεση αίτησης και πλήρους φακέλου για τη σύνδεση με την αποχέτευση ούτε αίτησης για σύνδεση με την ύδρευση.

Μετά την παρέλευση της νέας προθεσμίας τα πρόστιμα στους υπόχρεους της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς – Μακρινίτσας που έχουν καταθέσει φάκελο αποχέτευσης αλλά δεν έχουν καταθέσει αίτηση υδροδότησης, θα είναι τα εξής:

•Οικίες: πρόστιμο 300,00€

•Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και Επιχειρήσεις πρόστιμο 500,00 €

Για όσους δεν έχουν καταθέσει φάκελο αποχέτευσης και αίτηση υδροδότησης, τα πρόστιμα θα είναι τα εξής:
•Οικίες: πρόστιμο 700,00€

•Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και Επιχειρήσεις πρόστιμο 1.000,00€.

Στο μεταξύ στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών Γιάννης Μολοχίδης και Τέλης Δουλόπουλος επανέλαβαν για πολλοστή φορά την άρνησή τους να δώσουν έγκριση σε δημοπρατήσεις έργων που βγαίνουν στον «αέρα» με τις τιμές που ορίζει το νομικό θεσμικό πλαίσιο. Επανέλαβαν ότι οι τιμές που ορίζει το Υπουργείο και ακολουθεί η ΔΕΥΑΜΒ δεν έχουν σχέση με τις τιμές της αγοράς, που είναι πλέον πεσμένες κατά 60%.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου