ΤΟΠΙΚΑ

Ρομποτικοί κάδοι για 4 μήνες στο κέντρο του Βόλου

ρομποτικοί-κάδοι-για-4-μήνες-στο-κέντρο-6161

Θα νοικιαστούν δοκιμαστικά έναντι ποσού 6.000 ευρώ

Δοκιμαστικά και για διάστημα τεσσάρων μηνών θα τοποθετηθούν στο κέντρο του Βόλου, τρεις ρομποτικοί κάδοι διαχείρισης απορριμμάτων. Η προμήθεια των κάδων θα γίνει με ενοίκιο, όπως ανέφερε στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το 2014, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Στον προϋπολογισμό του 2014 προβλέπεται νέος κωδικός με κονδύλια ύψους 6.000 ευρώ που θα δοθούν ως ενοίκιο σε εταιρεία για την προμήθεια του Δήμου με τρεις ρομποτικούς κάδους, χωρητικότητας όσο 50 συμβατικοί κάδοι.

«Πριν προχωρήσουμε σε ένα δαπανηρό έξοδο θα δοκιμάσουμε πόσο λειτουργικό είναι το σύστημα», σχολίασε ο κ. Μπέος.

Περιβαλλοντικές, οικονομικές και ενστάσεις περί αισθητικής για το σύστημα των ρομποτικών κάδων κατέθεσε ο επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης», Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος επικαλέστηκε διαμαρτυρίες από άλλες πόλεις όπου ήδη εφαρμόζεται το μέτρο. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η επιλογή προμήθειας των ρομποτικών κάδων είναι μονοπωλιακή, κάτι που στερεί από το Δήμο να διεκδικήσει και να πετύχει καλύτερη τιμή.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας, Νίκος Κανελλής, αντιπρότεινε διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή με κομποστοποίηση των απορριμμάτων, που θα έχει πολλαπλό όφελος, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε περιβαλλοντικό.

Αιχμές για τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζουν οι κάδοι που είναι άπλυτοι, άφησε ο σύμβουλος της ΛΑΣ, Θοδ. Τσαλούχας, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή ότι μιλάει «για φρου φρου κι αρώματα όταν οι κάδοι βρωμάνε».

«Πώς να πλύνουμε τους κάδους χωρίς εργαζόμενους;», η αντίδραση του αντιδημάρχου καθαριότητας, Δημήτρη Καντόλα, ο οποίος ανέφερε ότι οι ρομποτικοί κάδοι θα απαλλάξουν από το πρόβλημα της καθημερινής αποκομιδής των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μπορούν να συνδράμουν σε άλλες εργασίες καθαριότητας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Σχετικά άρθρα:

Ρομποτικοί κάδοι στο Βόλο με ενοίκιο

Ρομποτικοί κάδοι απορριμμάτων στο κέντρο του Βόλο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου