ΤΟΠΙΚΑ

Επεσαν σε μπλόκο στα διόδια Πελασγίας και γύρισαν πίσω

επεσαν-σε-μπλόκο-στα-διόδια-πελασγίας-614497

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αλμυρού τσάκωσαν οδηγούς να μετακινούνται παράνομα εκτός νομού

Πίσω στα σπίτια τους αναγκάστηκαν χθες να επιστρέψουν δύο οδηγοί αυτοκινήτων από τον νομό Φθιώτιδας, που αποπειράθηκαν να μετακινηθούν εκτός νομού ενόψει των εορτών του Πάσχα παρά τα αυξημένα μέτρα.

Στον σταθμό διοδίων της Πελασγίας αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αλμυρού διαπίστωσαν ότι δεν είχαν επαρκείς λόγους μετακίνησης, βεβαίωσαν παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και τους ζήτησαν ευγενικά να γυρίσουν πίσω.

Ο ένας οδηγός υποστήριξε ότι ήθελε να επισκεφτεί γιατρό στην Κομοτηνή, ενώ ο δεύτερος ότι ήθελε να δει το παιδί του.

Ο πρώτος δεν είχε καμία σχετική βεβαίωση, ο δεύτερος έχει γιο μεγάλης ηλικίας και δεν τίθεται ζήτημα διασφάλισης επικοινωνίας.

Οι οδηγοί αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στους τόπους κατοικίας του στον Αγιο Κωνσταντίνο και στην Αρκίτσα. Η Αστυνομία έχει αυτήν την περίοδο παντού μπλόκα στην Εθνική για να αποτραπούν μετακινήσεις από νομό σε νομό στο πλαίσιο των μέτρων της πανδημίας.

Προχθές υπήρξαν άλλες τρεις επιστροφές οδηγών.

Το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων έχει παρουσία με περιπολικά παντού στην Εθνική.

Ανάλογα μέτρα έχει λάβει και το Τμήμα Τροχαίας Βόλου και όλες οι αστυνομικές Υπηρεσίες, οι οποίες εφαρμόζουν αυξημένα μέτρα.

Οι μετακινήσεις εκτός νομού επιτρέπονται για λόγους εργασίας, με τα ανάλογα προσκομιζόμενα έγγραφα, υγείας με επίσης σχετικά έγγραφα, εφάπαξ για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, για μετάβαση σε κηδεία, ενώ έχει προβλεφθεί και η μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνία γονέων και τέκνων.

Πάντως, αξιωματικοί της Αστυνομίας σχολίαζαν χθες ότι η κίνηση στην εθνική είναι το ίδιο μικρή όπως και την προηγούμενη περίοδο. Αφορά κατά κύριο λόγο φορτηγά που μετακινούνται για λόγους εργασίας. Οι οδηγοί φαίνεται ότι έχουν συμμορφωθεί στα μέτρα και δεν προσπαθούν να τα παραβιάσουν κάτι που θα τους οδηγούσε σε περιπέτειες.

Στο μεταξύ, προχθές βεβαιώθηκαν συνολικά 6 παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Οι 3 αφορούσαν σε οδηγούς που δεν χρησιμοποιούσαν την προστατευτική τους μάσκας και οι άλλες 3 επίσης σε οδηγούς οι οποίοι μετακινούνταν άσκοπα. Σε όλες τις περιπτώσεις βεβαιώθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου