ΤΟΠΙΚΑ

GRally Awards 2016: Βολιώτικο πλήρωμα έφτασε στην κορυφή

grally-awards-2016-βολιώτικο-πλήρωμα-έφτασε-στην-κορ-614276

Γκάζωσαν… και κατέκτησαν την κορυφή. Το βολιώτικο πλήρωμα του Honda Civic Type R, με οδηγό τον Γιάννη Πλάγο και στο πλευρό του τον Αλκη Ρέντη, αναδείχθηκε πρώτο στη λίστα των δέκα κορυφαίων οδηγών σε ελληνικούς αγώνες ράλι για το 2016, σύμφωνα με την κατάταξη των GRally Awards που ανακοινώθηκαν χθες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Κορυφαίος, ίσως, οδηγός των Ελληνικών Αγώνων για το 2016 ο Γιάννης Πλάγος, με τον Αλκη Ρέντη δίπλα του, απογείωσαν το Honda Civic Type R σε όσους αγώνες συμμετείχαν όντας παντού και πάντα πρώτοι «δικίνητοι», κοιτώντας μάλιστα στα μάτια πληρώματα με ισχυρότερα αυτοκίνητα. Ποιος τους είδε στο βουνό και δεν τους φοβήθηκε είτε σε στεγνό, είτε σε βρεγμένο;», το διθυραμβικό σχόλιο, που συνοδεύει την ανακοίνωση της πρωτιάς του βολιώτικου πληρώματος, που άφησε πίσω τους ηχηρά ονόματα του χώρου.

Μέσω των GRally Awards επιχειρείται να «φωτιστούν» οι πρωταγωνιστές των βουνών «οι οδηγοί που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους, το ήθος τους και την αγάπη τους για το σπορ τη χρονιά που πέρασε, μέσα από τα μάτια απλών θεατών που πήραν τα βουνά για να τους χειροκροτήσουν».

«Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Μετά από πολλά χρόνια ήρθε ο καρπός της προσπάθειάς μας», σχολίασε ο Βολιώτης Αλκης Ρέντης, που «έδεσε» με τον Καλαματιανό, Γιάννη Πλάγο, όταν πέρυσι γνωρίστηκαν στο ράλι στον Αλμυρό και έκτοτε «τρέχουν» με τα βολιώτικα χρώματα ως γκρουπ.

Για τον Άλκη Ρέντη, η επαγγελματική ενασχόληση ξεκίνησε την περίοδο 2008- 2009, ωστόσο το «μικρόβιο» για την ταχύτητα και τις αναβάσεις στο βουνό μπήκε μέσα του από μικρή ηλικία. Για πολλά χρόνια μάλιστα ήταν αφανής πρωταγωνιστής συμμετέχοντας σε ομάδες στο σέρβις των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως βρίσκεται στη θέση του συνοδηγού.

«Το συγκεκριμένο σπορ σου προσφέρει ευχαρίστηση, μία απόδραση από την καθημερινότητα. Και είναι κάτι που για να το κάνεις, πρέπει να το κάνεις με την καρδιά σου, να το αγαπάς», σχολίασε ο Άλκης Ρέντης.

Μετά την πρωτιά στα GRally Awards 2016, ο πήχης για το βολιώτικο πλήρωμα ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου