ΤΟΠΙΚΑ

«Το αεροδρόμιο δεν είναι για σπέκουλα»

το-αεροδρόμιο-δεν-είναι-για-σπέκουλα-61369

Δηλώνει η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας με αφορμή την κατάργηση της πτήσης της Condor

Το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου δεν είναι υπόθεση μόνο της περιφέρειας Θεσσαλίας ή του δήμου Βόλου, επισημαίνει με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ενωση Ξενοδόχων, σημειώνοντας παράλληλα ότι το ζήτημα της προσέλκυσης πτήσεων «δεν είναι για σπέκουλα».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από το Δ.Σ. της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας με αφορμή την κατάργηση της πτήσης που θα συνέδεε το Βόλο με το Μόναχο επισημαίνεται ότι: «Μέχρι τώρα παρατηρήσαμε να «ευαισθητοποιούνται» όλοι κάθε φορά που υπήρχαν ενέργειες που αφορούσαν τον υπό ίδρυση «Οργανισμό Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Αεροδρομίου Βόλου».

Τώρα «ευαισθητοποιούνται» ακόμη και στην περίπτωση που δυστυχώς για όλους μας χάνουμε μια τόσο σημαντική πτήση», ενώ καθίσταται σαφές ότι «δεν πρόκειται να ξαναμιλήσουμε για τις ευθύνες των προηγουμένων».

Στηλιτεύοντας τη στάση παραγόντων της περιοχής, τους οποίους δεν κατονομάζουν, ωστόσο, οι ξενοδόχοι υπογραμμίζουν σε αυστηρό τόνο ότι «κάποιοι να καταλάβουν ότι έχουν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα πολλές φορές με κριτικές επί παντός επιστητού προσπαθώντας να βγάλουν τον εαυτό τους στην επιφάνεια. Κι έτσι έχουν κάνει μόνο κακό». Παράλληλα επισημαίνεται ότι «δεν έχουμε τις ξενοδοχειακές μονάδες – το έχουμε πει και το έχουμε αποδεχθεί επανειλημμένα – που θα μπορούσαν από μόνες τους να προσελκύσουν μια πτήση. Εχουμε όμως δημιουργήσει ένα νέο προϊόν, το οποίο θα επιτρέψει την προσέλκυση αυτών των πτήσεων» και η αναφορά γίνεται για τον υπό ίδρυση νέο Οργανισμό.

Με αφορμή, παράλληλα, τις δηλώσεις του εκλεγμένου δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου στο τηλεοπτικό κανάλι Αstra, η Ενωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας αναφέρει ότι «διαφωνούμε με τις απόψεις που εκφράστηκαν από τον κ. Μπέο όσον αφορά στο αν «κερδίζει» ο Βόλος ή όχι από την κρουαζιέρα και το αεροδρόμιο. Καθώς επίσης και αν απολαμβάνουν περιοχές όπως η Μακρινίτσα, η Πορταριά, το Σέσκλο κτλ. της δύναμης των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων. Οι θέσεις μας είναι σταθερές και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι από το αεροδρόμιο κερδίζουν όλοι». Οι ξενοδόχοι δεν παραλείπουν, ωστόσο, να αναφερθούν στην άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τη Δημοτική Αρχή και επίσης με τους δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου και πρόσφατα και με το δήμο Αλμυρού.

Στην ίδια ανακοίνωση ανατρέχουν παράλληλα στη δήλωση του κ. Μπέου: «Εμείς θα το στηρίξουμε αν μας ζητηθεί. Αυτή είναι η θέση η δικιά μου η οποία δεν είναι δεσμευτική» και επισημαίνουν ότι «αυτή την πληροφορία έχουμε και εμείς από την Δημοτική Αρχή εδώ και πάρα πολύ καιρό και σε αυτή παραμένουμε».

Συμπληρωματικά, τα μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων επισημαίνουν την άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με εννέα Επιμελητήρια και οκτώ Ενώσεις Ξενοδόχων, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά, και ίσως για πρώτη φορά πανελλαδικά και «αισθανόμαστε το βάρος της ευθύνης που μας αντιστοιχεί για το επίτευγμα αυτό. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια. Αλλά και κανείς δεν θα μπορέσει να σταθεί εμπόδιο στην επίτευξη του στόχου μας. Είμαστε σίγουροι ότι «όλοι μαζί μπορούμε»» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου