ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνής αναγνώριση για το Αξιον Εστί

διεθνής-αναγνώριση-για-το-αξιον-εστί-610300

Το Cambridge και το Βρετανικό Συμβούλιο έδωσαν στον φορέα την τιμητική διάκριση που αποτελεί επιστέγασμα της πολυετούς προσπάθειάς του

Διεθνής αναγνώριση για το Αξιον Εστί που πρόσφατα απέκτησε τον τίτλο ως «επίσημο Κέντρο Προετοιμασίας για την αγγλική γλώσσα». Η τιμητική διάκριση που ήρθε από τον μεγαλύτερο φορέα πιστοποίησης της αγγλικής γλώσσας παγκοσμίως, δεν ήρθε τυχαία. Αποτελεί επιστέγασμα της πολυετούς προσπάθειας για την κατάκτηση της αριστείας στη μάθηση.

Εδώ και χρόνια, το Αξιον Εστί, ως πολυχώρος εκπαίδευσης (λειτουργεί δημοτικό σχολείο, νηπιαγωγείο, παιδικός σταθμός και κέντρο δημιουργικής απασχόλησης), αναγνωρίζει και προωθεί την σχολική πολυγλωσσία και διαπολιτισμικότητα ως παιδαγωγικό πλούτο. Διδάσκοντας τα Aγγλικά ως πρώτη ξένη γλώσσα και οργανώνοντας παράλληλα ετήσια πρότζεκτ, το Αξιον Εστί θέτει ως θεμελιώδη στόχο της εκπαίδευσης την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των παιδιών πάνω στα ζητήματα της γλωσσικής – πολιτισμικής ανταλλαγής και της διαπολιτισμικής φιλίας.

Η πολυετής αυτή προσπάθεια οδήγησε συχνά τα παιδιά του Αξιον Εστί στην κατάκτηση σπουδαίων διακρίσεων, από την απόκτηση της πρώτης θέσης το 2013 στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Go Foundation για την παραγωγή γραπτού λόγου στην Αγγλική γλώσσα, μέχρι και την πιο πρόσφατη περσινή διάκριση το 2018, που οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης του Δημοτικού σχολείου του Αξιον Εστί πήραν και πάλι την πρωτιά στον διαγωνισμό «Our Future City», που διεξάχθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο από το Βρετανικό Συμβούλιο,
επίσημο φορέα εξετάσεων του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Η διακεκριμένη και συστηματική εργασία, αλλά και η βαθιά συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας με το British Council και τους γονείς των μαθητών κατέστησε το Αξιον Εστί αρχικά εξεταστικό κέντρο, το οποίο παρέχει διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά στην αγγλική γλώσσα. Αποκορύφωμα αυτής της συνεχόμενα ανοδικής πορείας αποτέλεσε η πρόσφατη απόκτηση για το Αξιον Εστί του τίτλου του ως επίσημου Κέντρου Προετοιμασίας για την Αγγλική γλώσσα.
Η διεθνής αυτή αναγνώριση της αριστείας στη μάθηση των αγγλικών αποτέλεσε μια ιδιαίτερη τιμητική διάκριση από το Cambridge Assessment English τον μεγαλύτερο φορέα πιστοποίησης της Αγγλικής γλώσσας παγκοσμίως και το British Council για τον φορέα του Αξιον Εστί.

«Το Αξιον Εστί με υπερηφάνεια, αλλά ταυτόχρονα από θέση ευθύνης, συνεχίζει να δίνει στα παιδιά του την ευκαιρία να προοδεύσουν στην Αγγλική γλώσσα, χαρίζοντάς τους την αυτοπεποίθηση να γίνουν κομμάτι του αγγλόφωνου κόσμου.

Το Αξιον Εστί έχοντας την επίγνωση ότι η γνώση της Αγγλικής γλώσσας αποτελεί σήμερα ένα εργαλείο απαραίτητο για την κάλυψη τόσο κοινωνικών, όσο και προσωπικών αναγκών, η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας τοποθετείται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος φέρνοντας τα παιδιά ήδη από την προσχολική ηλικία μέχρι την ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου σε επαφή με ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο σχέδιο αναδυόμενου πολυγραμματισμού στην Αγγλική γλώσσα.

Για το Αξιον Εστί η εκμάθηση αγγλικών σημαίνει πολλά περισσότερα από εξετάσεις και βαθμούς. Σημαίνει να έχεις την αυτοπεποίθηση να διεκδικήσεις συναρπαστικές εμπειρίες ζωής μέσω της γλώσσας. Με τη σωστή καθοδήγηση η εκμάθηση μιας γλώσσας μπορεί να γίνει ένα συναρπαστικό ταξίδι, κοινός τόπος συνάντησης του Αξιον Εστί με το Cambridge Assessment English και το British Council», αναφέρει ο φορέας Αξιον Εστί σε ανακοίνωσή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου