ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κινητοποιήσεις από την Επιτροπή Ειρήνης Βόλου στο πλαίσιο αντιιμπεριαλιστικής δράσης

κινητοποιήσεις-από-την-επιτροπή-ειρή-604991

Σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στις 20 Μαΐου στις 7 μ.μ. στην πλατεία του πρώην Δημαρχείου Νέας Ιωνίας και σε συμμετοχή στην πανθεσσαλική μηχανοκίνητη πορεία στις 30 Μαΐου στο Στεφανοβίκειο καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της αντιιμπεριαλιστικής δράσης που θα πραγματοποιηθούν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα.

Η Επιτροπή Ειρήνης σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην εφαρμογή και στην ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, που ενισχύει τη βάση της Σούδας και όλες τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας, προβλέποντας την επέκτασή τους σε πάνω από είκοσι σημεία σε όλη την επικράτεια. Συζητά κι ετοιμάζεται να φέρει πυρηνικές κεφαλές στον Άραξο. Δαπανά τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. Συμμετέχει ενεργά, αναλαμβάνοντας το ρόλο του σημαιοφόρου των ευρωατλαντικών συμφερόντων σε μια σειρά από ασκήσεις-πρόβες πολέμου με τις κάννες στραμμένες προς τη Ρωσία, όπως η άσκηση “Defender Europe 2021” για την οποία χρησιμοποιείται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κι έχει άμεση σχέση με την όξυνση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες που τους γεννούν, το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων για το μοίρασμα των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με τον τουρκικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Αντίθετα μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα και συμφέροντα και απαιτείται να δυναμώσουμε την κοινή πάλη. Μπορούμε να αποδομήσουμε τον άθλιο ισχυρισμό όλων των κομμάτων του κεφαλαίου ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, οι αντίπαλοι των λαών, είναι παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας, εγγυητές των κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου