ΤΟΠΙΚΑ

Απροστάτευτος ο έφηβος στους κινδύνους του διαδικτύου

απροστάτευτος-ο-έφηβος-στους-κινδύνο-602074

Εύκολα μπορεί να πέσει θύμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων ένας έφηβος.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε έρευνα του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου YouSmile του Οργανισμού.

Τα χρήσιμα συμπεράσματα παρουσιάστηκαν με επιτυχία σε διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου με τίτλο «Μένουμε Online, με ασφάλεια».

Oπως ενημερώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εργαζόμενη του Οργανισμού υποδυόμενη την 16χρονη μπήκε σε γνωστή εφαρμογή που χρησιμοποιεί πλήθος παιδιών και εφήβων, πραγματοποιώντας βιντεοκλήσεις με τυχαίους χρήστες.

Τα όσα παρουσιάστηκαν ήταν συγκλονιστικά, καθώς αποκαλύφθηκε πόσο εύκολο είναι ένα παιδί και έφηβος να πέσει θύμα παραβίασης των προσωπικών του δεδομένων, σε ένα περιβάλλον που ο κάθε ένας σε καθεστώς απόλυτης ανωνυμίας μπορεί να προσεγγίσει κάθε ανήλικο, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά του.

Σημαντικά ήταν και τα στοιχεία που παρουσίασε η κ. Ξένια Κούρτογλου, Founder & Managing Partner της Focus Bari, από την έρευνα με θέμα «Η αυξημένη χρήση των social media κατά το lockdown αυξάνει τη μοναξιά και φέρνει κατάθλιψη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου