ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» ένας από τους πιο γνωστούς επιπλοποιούς

εφυγε-ένας-από-τους-πιο-γνωστούς-επι-597448

Εφυγε χθες από τη ζωή ένας από τους γνωστότερους επιπλοποιούς λαϊκής τέχνης στον Βόλο, ο Ιωάννης Εγνατιάδης σε ηλικία 76 χρόνων.

Ο Ιωάννης Εγνατιάδης γεννήθηκε στο Ξουρίχτι Πηλίου. Από 13 χρόνων παιδί, που άφησε την οικογένειά του και ήρθε στον Βόλο, καταπιάστηκε με την τέχνη της ξυλουργικής. Γρήγορα έγινε ένας από τους καλύτερους επιπλοποιούς λαϊκής τέχνης, καθώς διακρινόταν για το μεράκι με το οποίο σμίλευε το ξύλο, τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό σ’ όποια δουλειά αναλάμβανε. Από το 1956 μέχρι και το 1996 που συνταξιοδοτήθηκε διατηρούσε κατάστημα επίπλων λαϊκής τέχνης, αρχικά στο κέντρο του Βόλου και αργότερα ψηλά στην Ιωλκού. Σήμερα την οικογενειακή επιχείρηση συνεχίζουν με πολύ μεγάλη επιτυχία τα παιδιά του.

Ο γνωστός επαγγελματίας τις τελευταίες δέκα μέρες νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική του Βόλου, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Χθες η αδύναμη καρδιά του δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή, σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του και όσους τον γνώριζαν. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιωλκού Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου