ΤΟΠΙΚΑ

Στελέχη της ΟΝΝΕΔ στην πρώτη δομή για κακοποιημένες γυναίκες

στελέχη-της-οννεδ-στην-πρώτη-δομή-για-κ-594950

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μέλη της ΟΝΝΕΔ επισκέφτηκαν τον ξενώνα «Η Φοίβη», την πρώτη δομή για κακοποιημένες γυναίκες που ιδρύθηκε στην Αττική το 1965.

Ο πρόεδρος Κώστας Δέρβος, ο αντιπρόεδρος Παύλος Μαρινάκης και η Βολιώτισσα Αν. Υπεύθυνη της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων και Ισότητας των Φύλων της ΟΝΝΕΔ Μαρία Καραγιάννη συνάντησαν την κ. Κλαίρη Δανιηλίδου, η οποία τους ξενάγησε στο χώρο της δομής και τους ανέλυσε τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας του ξενώνα.

Η παραμονή στον ξενώνα δεν εξαντλείται στην παροχή στέγης και τροφής, αλλά αποσκοπεί στην υποστήριξη των κακοποιημένων γυναικών τόσο σε ψυχολογικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο δεξιοτήτων, ώστε να μπορούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα να σταθούν ξανά ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Παρ’ όλα αυτά, όπως τους ενημέρωσε η κ. Δανιηλίδου, δεν υφίσταται το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο ώστε οι χώροι που υποστηρίζουν κακοποιημένες γυναίκες να υπαχθούν στις κοινωνικές δομές και να έχουν την ανάλογη οικονομική υποστήριξη. “Πρόκειται για ένα αίτημα δίκαιο, αυτονόητο και απαραίτητο, το οποίο από σήμερα αποτελεί επιτακτικό αίτημα και της Οργάνωσής μας”, όπως επισημαίνεται από τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου