ΤΟΠΙΚΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου

νέο-διοικητικό-συμβούλιο-στην-εταιρε-5949

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ Α.Ε. (Ε.Α.Π. Α.Ε.) – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ» στις 25 Απριλίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία της εταιρείας στο Βόλο – Λαρίσης 191. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν μεταξύ άλλων:

  • Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και
  • Εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Οσον αφορά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η Γενική Συνέλευση των μετόχων αποφάσισε όπως αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατά 150.000,00 ευρώ.

Επίσης το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας είναι εννεαμελές και απαρτίζεται από τους κάτωθι:

  • Κουτσάφτης Παναγιώτης, Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου
  • Καλλές Νικόλαος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού
  • Σαββάκης Αριστείδης, Εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου
  • Νασίκας Δημήτριος, Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου
  • Κοντογιώργος Απόστολος, Αντιδήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου
  • Χριστοδούλου Γεωργία, Αντιδήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου
  • Κουτσελίνης Προκόπιος, Εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού
  • Ζαγοράς Νασσιόπουλος Ευάγγελος, Αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου
  • Πρεβεζάνος Δημήτριος, Δήμαρχος Σκιάθου

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα αποτελέσματα από την υλοποίηση του Αξονα 3 και 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ. Κουτσάφτης Παναγιώτης, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 η Ε.Α.Π. Α.Ε. υλοποίησε τα ιδιωτικά έργα του Αξονα 3 και τα δημόσια και ιδιωτικά έργα του Αξονα 4 – «Εφαρμογή της Προσέγγισης LEADER» τα οποία ολοκληρώθηκαν στις 31.12.2015. Παρά τις δυσκολίες που επέφερε η οικονομική κρίση της περιόδου 2010-2015 και τα δύο προγράμματα ως προς την απορρόφηση των πόρων είχαν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δέκα (10) επενδυτικά σχέδια από τον Αξονα 3 και είκοσι έξι (26) επενδυτικά σχέδια από τον Αξονα 4 μεταφέρονται ως ανειλημμένες υποχρεώσεις στο ΠΑΑ 2014-2020 για να υλοποιηθούν το 2016».

Περαιτέρω στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Ε.Α.Π. Α.Ε έκανε λόγο «για την πρόκληση της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 που ανοίγεται μπροστά μας, η οποία τιτλοφορείται CLLD/Leader και είναι το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Κεντρικός στόχος της εταιρίας τα επόμενα χρόνια παραμένει η στήριξη και προώθηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής μας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας της περιοχής και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στην δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία. Η Ε.Α.Π. Α.Ε. που αποτελεί και τη μοναδική πλέον αναπτυξιακή εταιρεία Αυτοδιοίκησης για το Νομό Μαγνησίας θα συνεχίσει να λειτουργεί «δίπλα και μαζί με τους θεσμικούς φορείς» και να παίζει το ρόλο «επιταχυντή» της αναπτυξιακής διαδικασίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου