ΤΟΠΙΚΑ

Νέο επεισόδιο στις φυλακές Βόλου

νέο-επεισόδιο-στις-φυλακές-βόλου-594658

Αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους – Επιβλήθηκε πειθαρχική μεταγωγή

Και δεύτερο επεισόδιο στις φυλακές Βόλου σε μία εβδομάδα. Κρατούμενοι αρνούνταν την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι να επιστρέψουν στα κελιά τους, με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναταραχή. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο επέβαλε μεταγωγή σε πέντε κρατούμενους του ειδικού καταστήματος κράτησης νέων Βόλου που προέκυψε ότι ήταν πρωταίτιοι του επεισοδίου.

Παρά τις προτροπές των σωφρονιστικών υπαλλήλων να συνετισθούν, οι φυλακισθέντες έκαναν στάση ζητώντας να προαυλίζεται το σύνολο των κρατουμένων την ίδια ώρα και όχι κατά ομάδες και σε διαφορετικές ώρες, όπως συμβαίνει για λόγους ασφαλείας.

Τελικά το επεισόδιο έληξε μετά από λίγες ώρες, χωρίς βίαια επεισόδια, καθώς οι κρατούμενοι δέχτηκαν τελικά να γυρίσουν στους θαλάμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Βόλου, η οποία προχθές επέβαλε το πειθαρχικό μέτρο της μεταγωγής σε πέντε κρατούμενους.

Επισημαίνεται ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Βόλου σημειώθηκαν επεισόδια.

Δύο αλλοδαποί, ένας Παλαιστίνιος και ένας Ιρανός, ηλικίας έως 21 ετών λόγω προσωπικών διαφορών ήρθαν στα χέρια και χρειάστηκε να επέμβουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι για να τους διαχωρίζουν. Μάλιστα ο ένας από τους δύο διακομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ομως, τα επεισόδια στο ΕΚΚΝ Βόλου δεν σταμάτησαν εδώ. Ενας άλλος κρατούμενος ένας Αφγανός προκάλεσε απρόκλητα φθορές. Για τα περιστατικά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Βόλου και οι κρατούμενοι πέρασαν και σε αυτή την περίπτωση από Πειθαρχικό Συμβούλιο και τους επιβλήθηκαν ποινές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου