ΤΟΠΙΚΑ

Τριάντα έξι χρόνια στην έδρα ο Γιάννης Πατρίκος

τριάντα-έξι-χρόνια-στην-έδρα-ο-γιάννης-594300

Αφιερωμένη στον φιλόλογο Γιάννη Πατρίκο είναι η εορταστική εκδήλωση προς τιμή των εκπαιδευτικών που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα απονείμει στον κ. Πατρίκο την ανώτατη τιμητική διάκριση της Μητρόπολης Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό.

Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, με ευδόκιμη θητεία 36 ετών, που διήρκεσε από το 1966 έως το 2002, διετέλεσε παράλληλα πρόεδρος των «Τριών Ιεραρχών» επί δώδεκα χρόνια, και είναι γνωστός για το ευρύτερo πνευματικό και συγγραφικό του έργο.

Ο κ. Πατρίκος έχει διδάξει σε δεκάδες σχολεία στον Αλμυρό αλλά και το Βόλο, και ολοκλήρωσε την εκπαιδευτική του θητεία στο 2ο Λύκειο Βόλου, όπου διετέλεσε διευθυντής.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επεσήμανε ότι σε όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής του θητείας εργάστηκε με ζήλο και ήταν όνειρο ζωής για τον ίδιο να γίνει φιλόλογος. «Το μεράκι μου ήταν να γίνω φιλόλογος, να διδάξω τον ελληνικό λόγο, είτε αυτός είναι αρχαίος είτε νεοελληνικός. Δίδασκα με πολύ μεράκι και πολύ πάθος, αυτά τα οποία ονειρεύτηκα να διακονήσω» όπως επεσήμανε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου. Για την εκπαιδευτική προσφορά και εν γένει προσωπικότητα του τιμώμενου θα μιλήσουν ο φιλόλογος Χρίστος Ξενάκης με θέμα «Γιάννης Δ. Πατρίκος: Μια ολοκληρωμένη πνευματική προσωπικότητα» και ο Γρηγόρης Καρταπάνης, ναυπηγός, αντιπρόεδρος της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών με θέμα «Αναμνήσεις από τη διδασκαλία του Γιάννη Πατρίκου».

Μετά την απόδοση τιμής, ο κ. Πατρίκος θα αναπτύξει το θέμα «Ο σπερματικός λόγος του Θεού στους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, και η αρμονική σύζευξη Χριστιανισμού και Ελληνισμού από τους Αγίους Τρεις Ιεράρχες». Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με κατατακτήριο χαιρετισμό του κ. Ιγνατίου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου