ΤΟΠΙΚΑ

Σε λειτουργία και πάλι το Κέντρο Σίτισης «Δος ημίν σήμερον»

σε-λειτουργία-και-πάλι-το-κέντρο-σίτισ-591756

Έκκληση του Μητροπολίτη για ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου λειτούργησε την Κυριακή 16 Μαΐου (Μυροφόρων) ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Στο τέλος του Όρθρου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την χειροθεσία εις Αναγνώστη του μαθητού της Α’ Λυκείου Βασιλείου Τσικρικά. Στην σύντομη ομιλία του παρουσίασε την ποιμαντική της τοπικής Εκκλησίας στον τομέα των Αναγνωστών και Ιεροπαίδων, επικεφαλής της οποίας είναι ο εκάστοτε Αρχιδιάκονος, ενώ επαίνεσε τα νέα παιδιά που διακονούν στην Θεία Λατρεία, ζουν πνευματική ζωή και παραμένουν καθαρά και ανεπηρέαστα από το πνεύμα της σύγχρονης εποχής.

Κατά την Θεία Λειτουργία, ο κ. Ιγνάτιος μίλησε πάνω στην Ευαγγελική περικοπή των Μυροφόρων. Αναφέρθηκε στο κλίμα τρόμου που επικρατούσε στο διάστημα μετά την Σταύρωση του Ιησού, γεγονός που έκανε τους Μαθητές να κρυφτούν, «διά τον φόβον των Ιουδαίων. Παρά ταύτα, παρουσιάστηκαν δύο άνδρες, κρυφοί Μαθητές του Χριστού, ο Ιωσήφ και ο Νικόδημος, που ανέλαβαν το έργο του ενταφιασμού. Είναι φαινόμενο διαχρονικό ο Χριστός να επιλέγει ψυχές, κρυφές στους πολλούς, που έχουν μέσα τους τόση αγάπη που, στην κατάλληλη στιγμή, τους καθιστά μάρτυρες της Αναστάσεώς Του». Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τις Μυροφόρες, «οι οποίες, μαζί με την Παναγία και τον Ιωάννη, έφθασαν μέχρι τον Γολγοθά, την στιγμή που όλοι είχαν εγκαταλείψει τον Κύριο. Τόλμησαν να ξεπεράσουν τον φόβο και αψήφησαν την γυναικεία αδυναμία, χάρη στον αληθινό έρωτα για τον Χριστό. Έγιναν οι πρώτες μάρτυρες του Κενού Μνημείου και έλαβαν το μεγάλο δώρο της αναγγελίας της Αναστάσεως. Η Εκκλησία μάς διδάσκει σήμερα να μην επιχειρήσουμε να μετρήσουμε τους Μαθητές του Χριστού, επειδή εμείς είμαστε μέσα στο Ναό. Μη νομίσουμε ότι χάθηκε για τον Χριστό και την Εκκλησία Του το παιχνίδι της ιστορίας, όπως νομίζουν κάποιοι. Κάθε άλλο. Υπάρχουν και σήμερα κρυφές εκλεκτές ψυχές, μαθητές του Χριστού, που υπερασπίζονται, στην κατάλληλη στιγμή, τον Χριστό και την Εκκλησία, γιατί έχουν μέσα τους αληθινή αγάπη. Δεν είναι αναμάρτητοι, αλλά αμαρτωλοί, με καρδιά, όμως, που μέσα από τη μετάνοια, ζουν σε αναστάσιμη κοινωνία με τον Χριστό. Ανάμεσά τους και οι γυναίκες εκείνες που, κινούμενες από βαθειά αγάπη, προσφέρουν στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και μέσα απ’ αυτή την εμπειρία, ο Χριστός ομιλεί μέσα τους, ενισχύει την πίστη τους και τις καθιστά μάρτυρες της Αναστάσεώς του. Έτσι ενεργεί ο Χριστός και η Εκκλησία κρατά ανοιχτές τις θύρες σε κάθε ανθρώπινη ψυχή, που έχει μέσα της αγάπη, αναστάσιμη, σωτήρια και λυτρωτική».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό επαναλειτουργίας του Κέντρου Σίτισης του Μητροπολιτικού Ναού «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ», μετά από την πολύμηνη αναστολή της λειτουργίας του, λόγω της πανδημίας. Το Κέντρο θα λειτουργήσει και πάλι από σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, για την προστασία των εργαζομένων, των εθελοντριών και των σιτιζομένων.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι η Ιερά Μητρόπολή μας δεν έπαψε να συντρέχει τις ανάγκες των εμπερίστατων συμπολιτών μας και κατά την περίοδο της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι τα ενοριακά συσσίτια παρέμειναν κλειστά. Έκανε έκκληση στον λαό μας για την ενίσχυση του «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ», αλλά και ευρύτερα του φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας, εξαίροντας την διαχρονική προσφορά του λαού μας στην λειτουργία του, γεγονός για το οποίο ευγνωμόνως τον ευχαρίστησε.

Τέλος, κάλεσε τον λαό μας να εξακολουθεί να λαμβάνει όλα τα προστατευτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να μην πέφτει θύμα της αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας που παρατηρείται επ’ εσχάτων, ακόμα και σε θρησκευτικούς κύκλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου