ΤΟΠΙΚΑ

Πειραματίστηκαν οι μαθητές του ΓΕΛ Αγριάς

πειραματίστηκαν-οι-μαθητές-του-γελ-αγ-591356

Στο πλαίσιο προγράμματος «Comenius» με τίτλο «Young Explorers of the Sea»

Μαθητές του ΓΕΛ Αγριάς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Comenius» με τίτλο «Young Explorers of the Sea», στο οποίο συμμετέχουν, μετέβησαν με συνοδούς καθηγητές τους Κουμούτση Αναστασία, Καμπλιώνη Γεώργιο, Ευαγγελόπουλο Δημήτριο και Χρονοπούλου Δέσποινα, στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο σκοπός της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η πραγματοποίηση από τους μαθητές πειράματος σχετικού με θαλάσσιους οργανισμούς. Το πείραμα που έγινε έχει αντικείμενο τον «Ελεγχο τοξικότητας υφαλοχρωμάτων με πειραματόζωο την «Artemia» – Ανόστρακο Καρκινοειδές».

Το συγκεκριμένο πείραμα βιντεοσκοπήθηκε και πρόκειται να γραφεί σχετική εργασία που θα παρουσιαστεί κατά την επίσκεψη των μαθητών στην Πάλμα της Μαγιόρκα της Ισπανίας το Μάιο του 2015, όπου θα μεταβούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Comenius».

Το σχολείο ευχαριστεί θερμά για την καθοδήγησή τους και την έμπρακτη βοήθειά τους τις καθηγήτριες του Τμήματος, κ.κ. Ιωάννα Καθαρίου – Καστρίτση, Παναγιώτα Παναγιωτάκη, καθώς επίσης και τον υποψήφιο διδάκτορα κύριο Οικονόμου Γεώργιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου