ΤΟΠΙΚΑ

Η Δανάη Τζήκα για τις αναδρομικές αυξήσεις εισφορών των μηχανικών

η-δανάη-τζήκα-για-τις-αναδρομικές-αυξή-590617

Tην κατάργηση των αναδρομικών αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών για τους ασφαλισμένους μηχανικούς στο ΕΤΑΑ ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στο αρμόδιο υπουργείο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δανάη Τζήκα – Κωστοπούλου.

Οπως τονίζει η κ. Τζήκα, οι ασφαλισμένοι πλέον αδυνατούν να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, λόγω της αυξανόμενης ανεργίας και ύφεσης στους κλάδους δραστηριοποίησής τους και ότι η κατάσταση αυτή οξύνεται περαιτέρω με την επιβολή των αυξήσεων με υποχρεωτική ένταξη ανά τριετία σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία και ζητά ενημέρωση εάν το αρμόδιο υπουργείο θα καταργήσει τις προβλέψεις των παραγράφων 14 και 15 του άρθρου 44 του Ν.3986/2011 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα), που προβλέπουν την αύξηση των εισφορών και την υποχρεωτική άνοδο κατηγορίας για τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, ακυρώνοντας με αυτό τον τρόπο τις αναδρομικές αυξήσεις.

Ακόμη ρωτάει εάν θα μεριμνήσει για τον συμψηφισμό των αυξημένων εισφορών, όσων μηχανικών τις έχουν ήδη έχουν καταβάλει, με τις επόμενες αλλά και για τη διαγραφή των οφειλών που προκύπτουν από τις εισφορές για τον κλάδο υγείας για τους ασφαλισμένους οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν για παροχή που δεν λάμβαναν. Τέλος, ερωτά εάν θα υπάρξει μέριμνα ώστε οι ασφαλισμένοι που θα επιθυμήσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία, να ενταχθούν στη βάση των παλαιών χαμηλότερων εισφορών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου