ΤΟΠΙΚΑ

Σε κυκλοφορία ο δρόμος Χάνια – Κισσός καθώς έληξε η λειτουργία του Χιονοδρομικού

σε-κυκλοφορία-ο-δρόμος-χάνια-κισσός-κ-590466

Σε κυκλοφορία δόθηκε χθες, μετά τις εργασίες εκχιονισμού, ο δρόμος Χανίων – Χιονοδρομικού Κέντρου – Κισσού, καθώς έληξε η χειμερινή περίοδος λειτουργίας του Χιονοδρομικού Χανίων, μέσα από το οποίο διέρχεται ο δρόμος.

Η εποχιακή χρήση του δρόμου που χαράχτηκε και κατασκευάστηκε μέσα σε εκτάσεις του Χιονοδρομικού, αποκλείοντας τις παράλληλες λειτουργίες του δρόμου και του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, προκάλεσε για μια ακόμη χρονιά, από το 2009 όταν και δόθηκε στην κυκλοφορία, αντιπαραθέσεις μεταξύ όσων θέλουν το δρόμο αποχιονισμένο και λειτουργικό όλο το χειμώνα, όπως το υπόλοιπο δίκτυο και όσων προτιμούν το δρόμο κλειστό για να λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Πριν λίγες ημέρες, ομάδα δημοτών από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, μεταξύ των οποίων και Δημοτικός Σύμβουλος, κατέθεσε μήνυση κατά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού και της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη ως υπευθύνων για τον εκχιονισμό των οδικών δικτύων, μήνυση η οποία ακόμη δεν επιδόθηκε στους αποδέκτες.

Το κλείσιμο του τμήματος του οδικού δικτύου Χάνια – Κισσός, που πραγματοποιείται τους χειμερινούς μήνες κατά τη λειτουργία του Χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου, προκαλεί από την κατασκευή του δρόμου, το 2009, τις αντιδράσεις των κατοίκων του Κισσού, του Ανηλίου και Αγ. Δημητρίου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου που επιθυμούν τη χρήση του νέου δρόμου με κριτήρια την καλύτερη ποιότητά του από το υπόλοιπο δίκτυο αλλά και τη συντόμευση της διαδρομής κατά δέκα περίπου λεπτά.

Λύση στο πρόβλημα που προκάλεσε ο σχεδιασμός του νέου δρόμου, είναι η δημιουργία παράκαμψης του νέου δρόμου, συνολικού μήκους 1,7 χιλ. και πριν από ένα χρόνο εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας η «Συγκοινωνιακή και τοπογραφική (κτηματογραφική) μελέτη του δρόμου Χάνια – Κισσός», προϋπολογισμού 14.919,20 € (με ΦΠΑ).

Η τροποποίηση που προτείνεται αφορά την παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου με νέα χάραξη, η οποία θα αντικαταστήσει το αντίστοιχο τμήμα του σημερινού δρόμου που διέρχεται μέσα από τις χιονοδρομικές εγκαταστάσεις.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου