ΤΟΠΙΚΑ

Κων. Μαραβέγιας: Να ανοίξουν οι σχολικοί αθλητικοί χώροι για τα αναπτυξιακά τμήματα των τοπικών συλλόγων

κων-μαραβέγιας-να-ανοίξουν-οι-σχολικο-590025

Το αίτημα του αθλητικού σωματείου «Αιολικός Βόλου» σχετικά με την ανάγκη να ανοίξουν οι σχολικές αθλητικές εγκαταστάσεις στα αναπτυξιακά τμήματα των τοπικών συλλόγων, προώθησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με Αναφορά του προς τις υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων με σκοπό την μοριοδότηση των αθλητών –μαθητών για τα Α.Ε.Ι., ο «Αιολικός» ζητεί την αξιολόγηση των σχολικών αθλητικών χώρων ώστε να επιτραπεί η είσοδος των αναπτυξιακών τμημάτων. Η διοίκηση του σωματείου επισημαίνει ότι ο αναπτυξιακός αθλητισμός είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένος με το σχολείο και ως εκ τούτου με τις αθλητικές σχολικές εγκαταστάσεις. Τα παιδιά που κάνουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων, είναι τα ίδια που συμμετέχουν στις αθλητικές ακαδημίες. Επομένως, κρίνεται άτοπο από την μια να ανακοινώνεται η έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων για την μοριοδότηση των αθλητών-μαθητών και από την άλλη να μην επιτρέπεται η είσοδος τους στα γυμναστήρια των σχολείων.

Με την Αναφορά του προς τις αρμόδιες υπουργούς, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξετάσουν με προσοχή το αίτημα, λαμβάνοντας υπόψη το όφελος των αθλητών-μαθητών που προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου