ΤΟΠΙΚΑ

Παραδόθηκε το Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας

παραδόθηκε-το-δημοτικό-θέατρο-ν-ιωνία-588059

Με το αφιέρωμα στον ποιητή Κ. Καβάφη άνοιξε η αυλαία της αίθουσας του Δημοτικού Θεάτρου Νέας Ιωνίας, που πρόσφατα ολοκληρώθηκε και πλέον παραδόθηκε σε χρήση.

Το κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, 325 θέσεων, αποτελεί μέρος του συγκροτήματος του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, συνολικής έκτασης 3.900τ.μ. και έρχεται να συμπληρώσει τις υπόλοιπες λειτουργίες του χώρου (ανοιχτό Θέατρο, αίθουσες εκδηλώσεων και εκθέσεων κλπ). Ο

υσιαστικά μιλάμε για ένα έργο που αποπερατώθηκε μετά πολλών κόπων και βασάνων αφού το έργο άρχισε να υλοποιείται από τη Δημοτική Αρχή του αείμνηστου Ανδρέα Βαλαχή που, ως γνωστόν, ήταν Δήμαρχος στη Νέα Ιωνία μέχρι το 1990 …

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος ξενάγησε χθες το μεσημέρι τους δημοσιογράφους στο νέο Δημοτικό Θέατρο με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του, τόνισε ότι το Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας αποτελεί πλέον μια ολοκληρωμένη, σύγχρονη πολιτιστική υποδομή που μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις υπερτοπικής σημασίας.

Πρόκειται για έναν χώρο, όπως είπε, ο οποίος μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στον πολιτισμό και το συνεδριακό τουρισμό, που θεωρούνται προτεραιότητες στο Δήμο Βόλου ως παράγοντες ανάπτυξης της περιοχής.

Συγκαταλέγοντας στα πλεονεκτήματα της υποδομής το μεγάλο χώρο στάθμευσης οχημάτων και τον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου «Ανδρέας Βαλαχής», ο Δήμαρχος τόνισε ότι το Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας με το κλειστό Θέατρο, μπορεί πλέον να φιλοξενήσει ποικίλες εκδηλώσεις, ακόμη και συνέδρια. «Φυσικά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι υποστέλλουμε την αξίωση της Δημοτικής Αρχής να ολοκληρωθεί και το κεντρικό Δημοτικό Θέατρο Βόλου», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά το ιστορικό του έργου, σημειώνεται ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή παρέλαβε «γιαπί» την αίθουσα του Θεάτρου και προχώρησε στην κατασκευή όλων των αναγκαίων έργων και την προμήθεια του εξοπλισμού, ώστε να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο θέατρο. Ήδη από τους πρώτους κιόλας μήνες της θητείας της, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου εκπόνησε τη μελέτη αποπεράτωσης της αίθουσας Θεάτρου και το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η δαπάνη του έργου ανήλθε στις 455.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους προκατόχους του στο Δήμο Νέας Ιωνίας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον τελευταίο Δήμαρχο κ. Παύλο Μαβίδη, ο οποίος θα έχει την τύχη, όπως σημείωσε, να είναι και ο πρώτος που θα διαχειριστεί αυτό το έργο από τη θέση πλέον του Προέδρου του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Επίσης, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό που συνηγόρησαν, με βάση τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Βόλου, και ενέταξαν το έργο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, αλλά και τον ανάδοχο για το ποιοτικό έργο που παρέδωσε.

«Σε μια περίοδο που οι χρηματοδοτήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν δραματικά περικοπεί, η παρούσα Δημοτική Αρχή βρίσκει τρόπους, αξιοποιώντας κάθε προκήρυξη του ΕΣΠΑ, ώστε να εξασφαλίζει τις αναγκαίες πιστώσεις για την υλοποίηση έργων μεγάλης σημασίας για την περιοχή», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης και συνέχισε επαναλαμβάνοντας αυτό που πολλές φορές έχει πει, ότι δηλαδή η Νέα Ιωνία είναι η κατεξοχήν ωφελημένη στο πλαίσιο του νέου Δήμου Βόλου, αφού διαθέτει εκτάσεις και υποδομές που επιτρέπουν την ανάπτυξη υπερτοπικής σημασίας δραστηριοτήτων.

Συνεχίζοντας, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι «στην περίπτωση του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, κατεξοχήν ωφελημένες είναι οι περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες, αφού χάρις στις δυνατότητες του σημερινού Δήμου αποκτούν έργα και υποδομές που στο παρελθόν θα ήταν αδιανόητο να υλοποιήσουν».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Σκοτινιώτης ανέφερε ως παράδειγμα τα συνοδά των έργων αποχέτευσης σε Αγριά, Ιωλκό και Νέα Αγχίαλο, δηλαδή τα έργα που δεν χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, αλλά από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΜΒ, τονίζοντας ότι το κόστος των συνοδών έργων ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες των συγκεκριμένων πρώην ΟΤΑ.

«Τα έργα αυτά θα ήταν αδύνατο να υλοποιηθούν ακόμη κι αν οι ντόπιοι πουλούσαν τα σπίτια τους, προκειμένου να βρουν τα χρήματα που απαιτούνται για να καλυφθούν τέτοιου ύψους δαπάνες, που είναι πολλαπλάσιες των δυνατοτήτων των παλιών Δήμων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρόντες στη χθεσινή ξενάγηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Απ. Παντσάς, Φ. Λαμπρινίδης και Χ. Τσαμπάζης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου Π. Μαβίδης και Ν. Μαυρόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Ε. Τσάμης, οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού του Δήμου Βόλου Γ. Γίδαρης και Στ. Νικηφόρου αντίστοιχα, η Διευθύντρια Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Χρ. Δραντάκη και η Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Βόλου Μ. Σπανού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου