ΤΟΠΙΚΑ

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στη Μητρόπολη Δημητριάδος

η-γιορτή-των-τριών-ιεραρχών-στη-μητρόπ-586301

Πανηγυρικές εκδηλώσεις διοργανώνει η Μητρόπολη Δημητριάδος προς τιμήν των εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, προστατών της ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα τιμηθεί ο παλαίμαχος εκπαιδευτικός Γιάννης Πατρίκος.

Συγκεκριμένα, μεθαύριο Δευτέρα 30 Ιανουαρίου θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, θα ψαλεί αρτοκλασία υπέρ υγείας των εκπαιδευτικών του νομού μας και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών.

Στις 11.00π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή) θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση, κατά την οποία θα απονεμηθεί η Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Χρυσός Σταυρός μετά Διπλώματος στον παλαίμαχο εκπαιδευτικό κ. Ιωάννη Πατρίκο, Φιλόλογο.

Για τον τιμώμενο θα ομιλήσουν ο κ. Χρίστος Ξενάκης, Φιλόλογος, με θέμα «Γιάννης Πατρίκος, μια ολοκληρωμένη πνευματική προσωπικότητα» και ο κ. Γρηγόριος Καρταπάνης, ναυπηγός, αντιπρόεδρος της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών, με θέμα «Αναμνήσεις από τη διδασκαλία του Γιάννη Πατρίκου».

Μετά την απονομή της τιμητικής διακρίσεως, ο κ. Πατρίκος θα αντιφωνήσει με θέμα «Ο σπερματικός λόγος του Θεού στους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και η αρμονική σύζευξη Χριστιανισμού και ελληνισμού από τους Τρεις Ιεράρχες». Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Εορτάζει ο ιστορικός σύλλογος «Οι Τρεις Ιεράρχαι»

Ο Θρησκευτικο-φιλολογικός Σύλλογος «Οι Τρείς Ιεράρχαι», τιμά την μνήμη των προστατών αγίων του, το διήμερο 29-30/1.

Αύριο Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 5.00μ.μ. στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας.

Μεθαύριο Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 6.00μ.μ. στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης (Δημητριάδος 180 – Ογλ) θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση, κατά την οποία ο σεπτός μας ποιμενάρχης, κ. Ιγνάτιος, θα ευλογήσει την καθιερωμένη βασιλόπιτα και θα ομιλήσει ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Βενέδικτος, από τη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους, πολυγράφος συγγραφέας, με θέμα : «Η Ειρήνη κατά τους Τρεις Ιεράρχες». Χορός Ιεροψαλτών θα αποδώσει εόρτιους ύμνους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου