ΤΟΠΙΚΑ

Χρονοβόρες οι διαδικασίες για τα ασθενοφόρα

χρονοβόρες-οι-διαδικασίες-για-τα-ασθε-586147

Με πολύ υπομονή έχουν «οπλιστεί» προσωπικό και διοίκηση του ΕΚΑΒ περιμένοντας την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια των νέων ασθενοφόρων. Παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας «έτρεξε» πολύ γρήγορα τις διαδικασίες μετά και τις δικαστικές εμπλοκές που παρουσιάστηκαν λόγω προσφυγών, με τις καλύτερες εκτιμήσεις τα ασθενοφόρα δεν θα έχουν μοιραστεί στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας.

Ο διεθνής διαγωνισμός προκηρύχτηκε στις 23/7/2012 και διενεργήθηκε στις 3/10/2012. Λόγω όμως εμπλοκής με αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και προδικαστικές προσφυγές που κατατέθηκαν, ο διαγωνισμός σταμάτησε και τον περασμένο Μάιο έγινε επαναπροκήρυξή του με βάση τις εκδοθεισόμενες δικαστικές αποφάσεις επί των εκκρεμουσών αιτήσεων.

Το έργο αυτό του Ε.Κ.Α.Β. αποτελεί ένα από τα σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες υγείας στην Περιφέρεια, γι΄αυτό καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το έργο να συνεχιστεί, να ολοκληρωθεί στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α. και να μην απενταχθεί.

Η ανάδειξη του αναδόχου με βάση τα νέα δεδομένα εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο από εκεί και πέρα όμως μέχρι να ξεκινήσει η παράδοση και αφού υπογραφούν συμβάσεις χρειάζεται αρκετός χρόνος. Στην καλύτερη περίπτωση τον Ιούνιο θα αρχίσει η παράδοση των ασθενοφόρων και στη χειρότερη εάν υπάρξουν καθυστερήσεις στον εξοπλισμό τους το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Σήμερα στη δύναμη του ΕΚΑΒ για ολόκληρη τη Μαγνησία υπάρχουν 3 κινητές μονάδες πλήρως εξοπλισμένες με το νεότερο όχημα να είναι αγορασμένο το 2009 και τα άλλα δύο το ένα το 2004 και το τρίτο το 1995, ενώ επίσης υπάρχει ένα ακόμη ασθενοφόρο 4Χ4 που αγοράστηκε επίσης το 2004 εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων και 5 άλλα απλά ασθενοφόρα.

Η Μονάδα του ΕΚΑΒ στο Βόλο ωστόσο εκτός από τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν με τον εξοπλισμό σε αυτοκίνητα έχει να αντιμετωπίσει και προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού με τους εργαζόμενους να δίνουν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα προκειμένου να καλύψουν κενά και να μπορούν να ανταποκριθούν εγκαίρως στα περιστατικά που προκύπτουν και χρήζουν άμεσης διακομιδής.

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που αναγκάζονται να παρέμβουν για περιστατικά και στην ύπαιρθο εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού (0δηγών) στα ασθενοφόρα των κέντρων Υγείας.

«Τα κενά είναι μεγάλα και εμείς προσπαθούμε όσο μπορούμε καλύτερα να εξυπηρετήσουμε όλα τα περιστατικά και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κ. Δαριώτης, εκφράζοντας την αγωνία και τον έντονο προβληματισμό του καθώς αυτή η κατάσταση τείνει να γίνει πλέον μόνιμη.

Το απαγορευτικό στις προσλήψεις αποτέλεσε για το ΕΚΑΒ ένα ακόμη μεγάλο χτύπημα εάν και όπως εκτιμά ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Βόλο, τα κενά θα μπορούσαν να καλυφθούν έστω και με 8μηνες συμβάσεις, ώστε να απασχοληθούν οδηγοί και να μπορεί η υπηρεσία να λειτουργήσει καλύτερα και χωρίς τόσα προβλήματα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου