ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένει το ενδιαφέρον για τον Αλατά

παραμένει-το-ενδιαφέρον-για-τον-αλατά-585111

Η εταιρεία United Five Development (Hellas) SA, προχωρά σε προσαρμογή των σχεδίων της στο εγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ και ζητά τη συνεργασία των υπηρεσιών

Το ενδιαφέρον της να επενδύσει στη νησίδα Αλατάς επαναδιατυπώνει με επίσημο τρόπο η εταιρεία United Five Development (Hellas) SA, μετά την υπερπήδηση του «εμποδίου» του ΣΧΟΟΑΠ Τρικερίου, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ανοίγοντας το δρόμο για την τουριστική επένδυση.

Οι επενδυτές που περιμένουν είκοσι και πλέον χρόνια να ανάψει «πράσινο φως» όχι μόνο δεν απέσυραν το ενδιαφέρον τους, αλλά ετοιμάζουν προσαρμογή των σχεδίων τους στο πρόσφατα εγκεκριμένο χωροταξικό σχέδιο.

Σε επιστολή που υπογράφει εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ο κ. Γιάννης Πέτσας, αναφέρονται τα εξής: «Με αφορμή τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις σε σχέση με τον καθορισμό του χωροταξικού πλαισίου της νησίδας Αλατάς όπως αυτό επικυρώθηκε με την έγκριση της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε Τρικερίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου, Π.Ε. Μαγνησίας και την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ59Δ’/25.02.2019, η εταιρεία United Five Development (Hellas) SA συγχαίρει τον οραματιστή Δήμαρχο κ. Νικόλαο Φορτούνα και τον Πρόεδρο και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλαν για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Όπως είναι γνωστό η εταιρεία μας είχε συμβληθεί από το έτος 1998 με την πρώην Κοινότητα Τρικερίου με μακροχρόνια σύμβαση μίσθωσης με σκοπό την αξιοποίηση της νησίδας Αλατάς και προς τούτο εξασφάλισε μετά από χρονοβόρες διαδικασίες και επίπονες προσπάθειες την έκδοση περιβαλλοντικών όρων με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ την 16/7/2006, η οποία ακολούθως εφεσιβλήθει στο Συμβούλιο Επικρατείας με αποτέλεσμα την ακύρωση της περί το 2014.

Η United Five Development (Hellas) SA παρά τις ταλαιπωρίες στις οποίες έχει υποβληθεί και αντιξοότητες που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν, εντούτοις διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον της και προχωρεί δυναμικά στην υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης, με σεβασμό στις παραμέτρους της πρόσφατης απόφασης καθορισμού του χωροταξικού πλαισίου.

Παρόλο που η νησίδα Αλατάς δεν υπάγεται σε κανένα θεσμοθετημένο καθεστώς προστασίας, ο επανασχεδιασμός της προτεινόμενης επένδυσης θα ανταποκρίνεται στη φέρουσα ικανότητα της νησίδας και θα διασφαλίζει χαρακτήρα ήπιας τουριστικής αλλά και βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία πιστεύουμε ότι θα αποφέρει έσοδα στον Δήμο, θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και θα συνδράμει γενικότερα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ως εκ τούτου προσβλέπουμε στη συνεργασία των αρμοδίων τεχνοκρατικών υπηρεσιών και στήριξη των κοινωνικών φορέων ώστε να φέρουμε εις πέρας με επιτυχία το συντομότερο δυνατό τους στόχους που έχουμε θέσει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου