ΤΟΠΙΚΑ

Αλλοι κλειστά, άλλοι ανοιχτά στην ΑΓΟΡΑ ΒΟΛΟΥ & Ν. ΙΩΝΙΑΣ

αλλοι-κλειστά-άλλοι-ανοιχτά-στην-αγορ-584125

Απόφαση εμποροϋπαλλήλων για απεργία, συγκέντρωση ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου

Παρά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας να μη λειτουργήσει η εμπορική αγορά σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, 5 Απριλίου, πολλά καταστήματα αναμένεται να είναι ανοιχτά, ίσως και το 90% αυτών σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Τσέλιο, αφού ο Νόμος παραμένει σε ισχύ και όλα τα καταστήματα πανελλαδικά θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αντίθετες, πάντως, με τη λειτουργία των καταστημάτων είναι οι παρατάξεις «Εμποροι, Ενάντια στην Κρίση» αλλά και η «Αγωνιστική Συνεργασία» με το σκεπτικό ότι η κυριακάτικη εργασία πρέπει να καταργηθεί αρχής γενομένης από σήμερα Κυριακή των Βαΐων.

Να επισημανθεί πάντως ότι οι χρυσοχόοι αναμένεται να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους με ωράριο από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Στο μεταξύ, συμμετέχει στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας. Ο Σύλλογος απηύθυνε κάλεσμα στο ΕΚΒ, σωματεία, συνταξιούχους, φοιτητές, ανέργους και όλους τους πολίτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους για την κατάργηση της Κυριακάτικης εργασίας, ενώ καλούν τους καταναλωτές να μην δώσουν ούτε ένα ευρώ σήμερα στην αγορά.

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ

Σε συσπείρωση με την επιτροπή αγώνα εμποροϋπαλλήλων με αφορμή την σημερινή απεργία για την κατάργηση της κυριακάτικης εργασίας και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Πανεπιστημίου καλεί τους εργαζομένους η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Π.Α.ΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «διεκδικούμε κατάργηση του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο, Κυριακή, υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση και μεταξύ άλλων για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο, 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία».

Το πασχαλινό ωράριο

Σύμφωνα με αυτό, αύριο, Μ. Δευτέρα, τη Μ. Τρίτη, τη Μ. Τετάρτη και τη Μ. Πέμπτη τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Τη Μ. Παρασκευή η αγορά θα είναι ανοιχτή από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ και το Μ. Σάββατο τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι. Κυριακή Πάσχα και Δευτέρα Πάσχα τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Οι κρεοπώλες

Στο μεταξύ, τα κρεοπωλεία θα είναι από τη Μ. Δευτέρα έως και τη Μ. Πέμπτη ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Τη Μ. Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ και το Μ. Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Κυριακή του Πάσχα και δεύτερη μέρα του Πάσχα θα είναι κλειστά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου