ΤΟΠΙΚΑ

«Γραμμή» για τον Εισαγγελέα

γραμμή-για-τον-εισαγγελέα-584072

Σε… πορεία για τον Εισαγγελέα βρίσκεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Βόλου, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν χθες με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γ. Δοδοντσάκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Προφορική εντολή που φαίνεται να δόθηκε από τον κ. Δοδοντσάκη στη Διευθύντρια του σχολείου για σύμπτυξη των τμημάτων της α’ και β΄τάξης από τρία σε δύο, λόγω μείωσης του μαθητικού δυναμικού, η οποία εφαρμόστηκε μέσα σε μία «νύχτα», έχει εξοργίσει τους γονείς, που μιλούν για υποβάθμιση του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά τους.

Χθες, είχαν συνάντηση με τον κ. Δοδοντσάκη, ζητώντας τα τμήματα να ξαναγίνουν τρία στις δύο πρώτες τάξεις του Γυμνασίου. Επικαλέστηκαν Νομοθεσία βάσει της οποίας όταν μεταξύ των μαθητών υπάρχουν και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ο αριθμός των μαθητών των τμημάτων μειώνεται κατά τρία παιδιά.

Αντιθέτως στο σχολείο, όπου φοιτούν τέσσερα παιδάκια με μαθησιακές δυσκολίες, ο αριθμός των μαθητών αντί να μειωθεί σε κάθε τμήμα αυξήθηκε, με αποτέλεσμα τα τμήματα να αριθμούν από 25 έως 27 μαθητές.

Στην ερμηνεία της Νομοθεσίας φαίνεται να υπάρχει «διγλωσσία» μεταξύ γονιών και Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Στον απόηχο της συνάντησης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Βόλου, προχώρησε σε νέα συνέλευση. Αποφάσισε να ζητήσει τη συνδρομή νομικού συμβούλου για την ερμηνεία του Νόμου, ενώ σε κάθε περίπτωση τονίστηκε ότι αν δεν συσταθούν άμεσα και πάλι τρία τμήματα στην α’ και β’ Γυμνασίου, θα απευθυνθούν στον Εισαγγελέα.

«Θεωρούμε παράνομη την ενέργεια του Διευθυντή και η αντίδρασή μας θα είναι άμεση και σκληρή», ανέφερε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κ. Ευαγγελία Μπακούρα.

Οι γονείς εντοπίζουν τις ρίζες του κακού, στην αρχή της σχολικής χρονιάς και στη χωροταξική κατανομή των μαθητών από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Οπως είναι γνωστό, το 2ο Γυμνάσιο Βόλου «αντλεί» το μαθητικό του δυναμικό από τη φυσική του έδρα που είναι η περιοχή του Αναύρου. Ωστόσο, το σχολείο συστεγάζεται με το 8ο Γυμνάσιο Βόλου στην περιοχή της Ν. Δημητριάδος. Κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζεται το 2ο ΓΕΛ Βόλου.

Αιτία της απομάκρυνσης του σχολείου από τη φυσική του έδρα, είναι οι μαθητές που προέρχονται από την περιοχή του Αναύρου, να προτιμούν να εγγράφονται στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου, στην οδό Πολυμέρη που είναι πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους σε σχέση με το 2ο Γυμνάσιο Βόλου.

Με αυτόν τον τρόπο, το μαθητικό δυναμικό του 5ου Γυμνασίου έχει ενισχυθεί την ίδια ώρα που ο μαθητικός πληθυσμός του 2ου Γυμνασίου αποδυναμώνεται συνεχώς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου