ΤΟΠΙΚΑ

Χρόνης Χλίτσιος: «Μία προσωπική εμπειρία από τον κορονοϊό»

χρόνης-χλίτσιος-μία-προσωπική-εμπει-582918

Ο Βολιώτης αθλητής, που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης με σκανδαλόπετρα στα 107 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, δεν μπορούσε να τρέξει πέντε γύρους!

Ο Βολιώτης αθλητής Χρόνης Χλίτσιος, ο οποίος έβαψε με τα ελληνικά χρώματα το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης με σκανδαλόπετρα, καταδυόμενος στα 107 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με μια ανάσα, μετά τη «συνάντησή» του με τον κορονοϊό δεν μπορούσε να τρέξει ούτε πέντε γύρους.

Τη σοκαριστική προσωπική εμπειρία του, ο Βολιώτης μοιράστηκε δημοσίως μέσα από τη σελίδα του στο Facebook προτρέποντας όλους να αφιερώσουν χρόνο για την άσκησή τους ως επένδυση για τη σωματική και ψυχική υγεία τους.

Η υποχρεωτικότητα των self test έφερε τον Χρόνη Χλίτσιο αντιμέτωπο με τον κορονοϊό. «Τη Μεγάλη Δευτέρα γυρίζοντας η Ειρήνη (σύζυγος) από τη δουλειά μου λέει ότι από την επομένη θα έμπαιναν σε εφαρμογή τα self test ως απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να πάει κάποιος στην εργασία του. Το τεστ που κάνει η Ειρήνη βγαίνει θετικό. Βλέποντας αυτή την εξέλιξη κάνω το δεύτερο τεστ το οποίο βγαίνει και αυτό θετικό. Υποβληθήκαμε σε μοριακά τεστ, εγώ, η σύζυγος και ο Ανάργυρος, ο οποίος ήταν αρνητικός. Η Ειρήνη πέρασε αρκετά ελαφριά έχοντας σημάδια κόπωσης και λίγο βήχα».

Ο κορονοϊός όμως κατάφερε να δυσκολέψει τον παγκοσμίου κύρους αθλητή: «Οσο για μένα από την Μεγάλη Τρίτη ξεκίνησε πυρετός ο οποίος διήρκησε δέκα ημέρες. Μετά από τρεις ημέρες παρουσίασα έναν ξηρό βήχα, αρκετά ενοχλητικό. Την ένατη ημέρα, ανησυχώντας, πήγα στο νοσοκομείο. Τέσσερις ώρες μετά, επέστρεφα στο σπίτι. Στα προηγούμενα συμπτώματα προστέθηκε και η έλλειψη όσφρησης. Την ενδέκατη ημέρα τα συμπτώματα υποχώρησαν».

Μετά από τρεις ημέρες από τη λήξη της καραντίνας, ο παγκοσμίου κύρους αθλητής καταδύσεων, δοκίμασε μία δυσάρεστη έκπληξη: «Τη 15η ημέρα, με τη λήξη της καραντίνας βγήκα να δοκιμάσω την κατάσταση του οργανισμού μου. Πήγα στο στάδιο να δοκιμάσω τρέξιμο ή περπάτημα ανάλογα με τις δυνάμεις μου. Μετά βίας έκανα πέντε γύρους, περπατώντας και νιώθοντας αρκετή δυσφορία. Αποφάσισα να δοκιμάσω σταδιακή αύξηση της προπόνησης».

Σε διάστημα οκτώ ημερών, άρχισε η επαναφορά. Το σημαντικό ωστόσο για τον Χρόνη Χλίτσιο είναι η εκγύμναση: «Ως γυμναστής και άνθρωπος με πρωταθλητικές καταβολές, πιστεύω ότι η ενασχόλησή μου με την άσκηση έπαιξε σημαντικό ρόλο τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός μου συνάντησε, αντιμετώπισε κα τέλος άφησε πίσω τη νόσο. Η εκγύμναση προφέρει στον οργανισμό τέσσερις μαγικές ιδιότητες, αντίσταση, υπέρβαση, προσαρμογή και το σημαντικότερο αποκατάσταση. Κλείνοντας αυτή τη προσωπική μαρτυρία θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα προς όλες και όλους. Αφιερώστε ένα μέρος του χρόνου σας για άσκηση, όποιο είδος και να είναι. Αποτελεί τη μεγαλύτερη και σοβαρότερη επένδυση προκειμένου να πετύχουμε σωματική και ψυχική υγεία. Είναι στο χέρι μας ενδείκνυται σχεδόν για τα πάντα και δεν έχει παρενέργειες».

«Με αυτή την ανάρτηση δεν θέλω να μειώσω την σημασία και την αξία των εμβολίων . Απλώς ως άνθρωπος από τον χώρο του αθλητισμού ήθελα να μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία σε συνάρτηση με τη γνώση που μου αναλογεί μετά από χρόνια ενασχόλησης. Εύχομαι καλή υγεία σε όλους και καλές προπονήσεις», καταλήγει ο Χρόνης Χλίτσιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου