ΤΟΠΙΚΑ

Αρχισαν οι εργασίες αντιμετώπισης των ζημιών στα δικαστήρια Βόλου

αρχισαν-οι-εργασίες-αντιμετώπισης-τω-580845

Συνεργείο της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων άρχισε την αποκάθαρση

Αρχισαν οι εργασίες για την αντιμετώπιση των ζημιών στην πρόσοψη των δικαστηρίων Βόλου. Μετά από πρωτοβουλία του Πρωτοδικείου Βόλου χθες συνεργείο της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων επισκέφτηκε τα δικαστήρια και ξεκίνησε τις εργασίες.

Τα δικαστήρια Βόλου είχαν αποτελέσει στόχο βανδάλων στις 4 Μαρτίου. Αγνωστοι δράστες είχαν ρίξει βραδινές ώρες μπογιές καταστρέφοντας την πρόσοψή τους.

Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει η «Αντικατασταλτική Πρωτοβουλία», σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αρχιεκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος τότε έκανε απεργία πείνας, ζητώντας μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Από τότε και μέχρι σήμερα ο επισκέπτης των δικαστηρίων συναντά εικόνα καταστροφής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου πέντε μέρες.

Η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων έχει αναλάβει να υλοποιήσει την αποκάθαρση, ενώ υπάλληλος των δικαστηρίων θα προχωρήσει εθελοντικά στον ελαιοχρωματισμό.

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου πέντε ημέρες.

Γίνονται με τη στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, που στάθηκε συνεπής στη δέσμευση που ανέλαβε από την πρώτη στιγμή να διαθέσει το κόστος για τα υλικά της επισκευής.

Καταδικάζοντας τον βανδαλισμό των δικαστηρίων ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στραγηγόπουλος, είχε επισημάνει ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου Βόλου θα συμβάλλει στην άμεση και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.

Επισημαίνεται ότι τα Δικαστήρια Βόλου με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού τον Αύγουστο του 1998 έχουν χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο με τον περιβάλλοντα χώρο του στα όρια της ιδιοκτησίας του, γιατί αποτελεί αξιόλογο και αντιπροσωπευτικό δείγμα κτιρίου αρχιτεκτονικής δημοσίου κτιρίου της περιόδου του μεσοπολέμου, σημαντικό για τη μελέτη της ιστορίας της αρχιτεκτονικής στην περιοχή. Επίσης είναι σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της πόλης, συνδεδεμένο με ιστορικές μνήμες.

Εντούτοις, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται στόχος βανδάλων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου