ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: Προκαταρκτική για τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών

βόλος-προκαταρκτική-για-τη-διακίνηση-578837

Διέταξε η Εισαγγελία Βόλου μετά τον εντοπισμό δύο Σύρων σε καρότσα φορτηγού προχθές στο λιμάνι

Προκαταρκτική εξέταση για το εάν διαπράχτηκε το αδίκημα της διακίνησης παράτυπα εισερχόμενων μεταναστών διέταξε η Εισαγγελία Βόλου με αφορμή τον προχθεσινό έλεγχο φορτηγού αυτοκινήτου στην παραλία του Βόλου που βρήκε κρυμμένους σε καρότσα δύο Σύρους.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στον Πταισματοδίκη Βόλου να λάβει καταθέσεις και ζήτησε να επισυναφθούν στη δικογραφία της υπόθεσης όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι η λειτουργία της επιχείρησης του 30χρονου οδηγού του φορτηγού στις Σέρρες είναι νόμιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι γνώριζε ότι οι δύο παράτυποι μετανάστες βρίσκονταν στην καρότσα του φορτηγού του και ισχυρίστηκε ότι μπήκαν σε αυτή σε ανύποπτη χρονική στιγμή ενώ ίδιος έκανε στάση σε βενζινάδικο στην Τουρκία.

Κατά τον έλεγχο του φορτηγού του στην παραλία του Βόλου από λιμενικούς και τελωνειακούς υπαλλήλους ο ίδιος ήταν εκείνος, που όπως προέκυψε, άκουσε φωνές στην καρότσα και έτσι εντοπίστηκαν οι δύο Σύροι.

Οι υπάλληλοι εντόπισαν έναν αγόρι 14 ετών και τον θείο του ηλικίας 36 ετών.

Από τον περαιτέρω έλεγχο διαπίστωσαν ότι κάποιος είχε κόψει τους ιμάντες της τέντας και στη συνέχεια έκλεισε το σημείο αυτό πρόχειρα με παραμάνες.

Οι δύο Σύροι κατέθεσαν εξεταζόμενοι ότι προορισμός του ταξιδιού τους ήταν η Γερμανία και ότι είχαν πληρώσει ο καθένας τους από 1.500 ευρώ σε διακινητή.

Ο 36χρονος είχε τη συγκατάθεση των γονιών του ανήλικου να τον μεταφέρει στη Γερμανία με στόχο στη συνέχεια να κάνουν διαδικασία οικογενειακής επανένωσης.

Οι δύο παράτυπα εισερχόμενοι μετανάστες δηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, προκειμένου να εκκινηθεί διαδικασία απέλασης, ενώ ο 30χρονος οδηγός φορτηγού αφέθηκε ελεύθερος.

Επισημαίνεται ότι το φορτηγό του παραμένει κατασχεμένο μετά τον έλεγχο όπως και τα δύο κινητά του τηλέφωνα.

Οι έλεγχοι του Τελωνείου Βόλου σε φορτηγά γίνονται πλέον παρουσία λιμενικών ύστερα από το τελευταίο κρούσμα διακίνησης παράτυπα εισερχόμενων αλλοδαπών, που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου