ΤΟΠΙΚΑ

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο 31χρονος Βολιώτης κατά αστυνομικού

στο-ευρωπαϊκό-δικαστήριο-31χρονος-βολι-578166

Τον δάγκωσε, τον έγδυσε και τον άφησε στο κρύο, επειδή τον θεωρούσε ερωτικό αντίζηλό του

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσέφυγε 31χρονος Βολιώτης καταγγέλλοντας απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση από αστυνομικό, που υπηρετεί στη Μαγνησία.

Η υπόθεση, που σοκάρει το πανελλήνιο, αφορά σε ξυλοδαρμό του σε ηλικία 23 ετών από τον αστυνομικό, που τότε υπηρετούσε στον Βόλο, επειδή τον θεωρούσε ερωτικό του αντίζηλο.

Ο 31χρονος μίλησε χθες στην εκπομπή T-live. Ολα άρχισαν Φεβρουάριο του 2013, όταν το θύμα εργαζόταν με την 23χρονη τότε σύντροφο του αστυνομικού και σύντομα άρχισε να της στέλνει ερωτικά μηνύματα στο κινητό.

Οταν ο αστυνομικός αντιλήφθηκε τι γινόταν, επεδίωξε να συναντήσει τον 23χρονο τότε άνδρα. Εκείνος δέχτηκε να πάει στο ραντεβού στο Βελεστίνο. Και οι δύο επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του αστυνομικού, με στόχο να μιλήσουν στην κοπέλα.

Μόλις το θύμα μπήκε στο αμάξι του αστυνομικού, εκείνος οδήγησε το αυτοκίνητο σε ερημική τοποθεσία, πρόσταξε τον 23χρονο να βγει έξω, να γδυθεί, τον δάγκωσε στη μύτη και το αφτί και τον εγκατέλειψε έχοντας καταστρέψει το κινητό του τηλέφωνο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων επέβαλε στον αστυνομικό φυλάκιση πέντε ετών σε πρώτο βαθμό. Σε δεύτερο βαθμό ο αστυνομικός καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε φυλάκιση 27 μηνών, με τριετή αναστολή, για τα αδικήματα της: 1) παράνομης κατακράτησης, 2) έκθεσης, 3) απλής σωματικής βλάβης, 4) φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, 5) παράνομης κατοχής κροτίδων και 6) παράνομης οπλοφορίας.

Ο Αρειος Πάγος, όμως, αναίρεσε την ποινή ως προς ορισμένα από τα αδικήματα λόγω των επιεικέστερων διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

Ο 31χρονος αισθανόμενος αδικημένος προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η μαρτυρία του θύματος στο T-live σοκάρει: «Ηταν ένα τραγικό συμβάν. Ετυχε να δουλεύουμε την κοπέλα του κυρίου στον ίδιο παιδικό σταθμό. Μου άρεσε, έκανα κίνηση και υπήρχε και ενδιαφέρον από την πλευρά της. Από όταν έμαθα ότι έχει σχέση, σταμάτησα να έχω επαφή.

Μόλις μπήκα στο αμάξι, ένιωσα την πρώτη μπουνιά κάτω από τη μύτη, λιποθύμησα, έχασα τις αισθήσεις μου και μόλις επανήλθαν, είδα να φοράω χειροπέδες.

Τελικά δεν πήγε προς Βόλο, αλλά προς τα Κανάλια. Μ’ έβαλε να πω το Πάτερ Ημών, άρχισε να με βρίζει, να με δαγκώνει στη μύτη και το αφτί και να φτύνει το αίμα μου». Στη συνέχεια, όπως είπε, τον πυροβόλησε δύο φορές.

Αμέσως μετά, ο αστυνομικός έσπασε το κινητό τηλέφωνο του 23χρονου προκειμένου να μην μπορεί να καλέσει σε βοήθεια, τον εγκατέλειψε γυμνό και χωρίς υποδήματα στην ερημική περιοχή, μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε.

Ο νεαρός, γυμνός, με χειροπέδες στα χέρια, με δυσκολία στη βάδιση και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες καθώς ήταν χειμώνας -όπως ακριβώς αναφέρεται στην αρεοπαγιτική απόφαση «επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες και δη έκανε κρύο και φυσούσε»-, περιπλανήθηκε στην ερημιά και τελικά κατέφυγε σε ποιμνιοστάσιο.

Ο τσοπάνης τού έδωσε ρούχα, ενημέρωσε τον πατέρα του για το περιστατικό και τον πήγε στο σπίτι του. Στη συνέχεια πήγε σε κρατικό νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι έφερε «εκδορές ράχεος ρινός και πτερυγίου αριστερού ωτός με εκχυμώσεις». Κατόπιν μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και κατήγγειλε το περιστατικό.

Δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, ο αστυνομικός συνελήφθη από όργανα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν κροτίδες, χειροπέδες, φυσίγγια και όπλο που κατείχε νόμιμα. Σε βάρος του διατάχθηκε ΕΔΕ και του επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου