ΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: «Έργο χωρίς αντίκρισμα το ποδηλατοδρόμιο»

συριζα-μαγνησίας-έργο-χωρίς-αντίκρι-577920

Από την Επιτροπή Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας σχετικά με το έργο κατασκευής ποδηλατοδρομίου στη Νέα Ιωνίας, σε έκταση απέναντι από το Πανθεσσαλικό, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τη στιγμή που μεγάλα έργα πρώτης ανάγκης στην περιφέρεια Μαγνησίας μένουν εδώ και χρόνια χωρίς σχεδιασμό ή κονδύλια για την αποπεράτωσή τους, τη στιγμή που μεγάλες και βασικές εγκαταστάσεις για τον σωματειακό αθλητισμό της περιοχής μας, αλλά και για τον μαζικό αθλητισμό είναι σε τραγική κατάσταση, ανακοινώνεται ένα έργο της τάξης των 7.7 εκατομμυρίων € που αφορά ελάχιστους αθλητές και ούτε καν τους ποδηλάτες των σωματείων, αφού σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί τον βασικό κορμό της ποδηλασίας η ποδηλασία πίστας.

Είναι ένα πολύ ειδικό στάδιο χωρίς να δίνει καμιά μα καμιά δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί από μη αθλητές έμπειρους, λόγω της μεγάλης κλίσης του, των μεγάλων ταχυτήτων που απαιτούνται για την κίνηση μέσα σε αυτό και της χρήσης αποκλειστικά ποδηλάτων χωρίς φρένα με τεράστιο κίνδυνο σοβαρότατου τραυματισμού!

Το βασικότερο κομμάτι της όποιας συζήτησης δεν πρέπει να είναι αυτό της κατασκευής του σταδίου, αλλά η σκοπιμότητα και η βιωσιμότητα ενός τέτοιου έργου.

Αλήθεια έχει μπει κανείς από τους ενδιαφερόμενους στον κόπο να κάνει μια μελέτη βιωσιμότητας; Υπάρχει τέτοια; Αν υπάρχει να το συζητήσουμε σοβαρά, γιατί κανείς μα κανείς δεν είναι αντίθετος στο να υπάρχουν στάδια για όλα τα αθλήματα και για όλες τις ανάγκες των αθλητών μας!

Εδώ και χρόνια το Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο Αθηνών, που πέραν από το 2004 δεν έχει φιλοξενήσει καμία μεγάλη διοργάνωση, έχει καταστεί μη βιώσιμο, καταρρέει και συνεχώς εμπλέκεται σε σενάρια να παραχωρηθεί σε συλλόγους για αλλαγή χρήσης. Μελετώντας ποδηλατοδρόμια στην Ελλάδα που ξεκίνησαν να γίνονται παλιότερα, βλέπουμε πως στα Τρίκαλα είναι ημιτελές από το 2004 και έχει μείνει σαν ένα ξύλινο βαρέλι ενώ των Χανίων στην Κρήτη ξεκίνησε πριν περίπου 10 χρόνια και έμεινε στη μέση!

Και τώρα τι σχεδιάζουν οι τοπικοί παράγοντες; Να αποκτήσουμε ένα ποδηλατοδρόμιο σε μια πόλη που οι ποδηλάτες της δεν έχουν ποδηλατοδρόμους και θρηνούν νεκρούς και τραυματίες;

Ανά την Ελλάδα τα Ολυμπιακά στάδια, υποδομές και εγκαταστάσεις πεθαίνουν και μια ματιά στην Μαγνησία (πχ ΕΑΚ Βόλου) φτάνει για να το καταλάβουμε, δείχνοντας ότι χρειάζεται σχεδιασμός και προπάντων όχι έργα εντυπωσιασμού.

Καλούμε Περιφέρεια, Δήμο και υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες θυμίζοντας τους πως με παρόμοια “Έργα Ολυμπιάδας ” η χώρα έφτασε στην πτώχευση και τα μνημόνια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου