ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πανθεσσαλική μηχανοκίνητη πορεία την Κυριακή στο Στεφανοβίκειο

πανθεσσαλική-μηχανοκίνητη-πορεία-τη-577318

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην πανθεσσαλική μηχανοκίνητη πορεία στο Στεφανοβίκειο την Κυριακή 30 Μαΐου.

Η κινητοποίηση οργανώνεται από τις Επιτροπές Ειρήνης Βόλου, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Η συγκέντρωση των οχημάτων θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Στεφανοβίκειου στις 11:00 πμ. Στον Βόλο η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 9:30 πμ. στο Δημαρχείο.

Με τη διαμαρτυρία αυτή, οι Επιτροπές Ειρήνης καταγγέλλουν την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία –όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους- «ατώντας στο στρωμένο δρόμο που βρήκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ εμπλέκει τη χώρα μας ολοένα βαθύτερα στο επικίνδυνο κουβάρι των ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων, για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης, που εντείνει την επιθετικότητα της και διεκδικεί μερίδιο της λείας. Η πολεμική προπαρασκευή που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία προειδοποιούν για πολύ επικίνδυνες εξελίξεις.

Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην εφαρμογή και στην ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, που ενισχύει τη βάση της Σούδας και όλες τις ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας, προβλέποντας τη επέκταση τους σε πάνω από είκοσι σημεία σε όλη την επικράτεια. Συζητά κι ετοιμάζεται να φέρει πυρηνικές κεφαλές στον Άραξο.

Ανάμεσα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που αξιοποιούνται από τους αμερικανονατοϊκούς είναι και αυτές της Μαγνησίας και της Λάρισας, του Στεφανοβίκειου, της Αγχιάλου και του Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου