ΤΟΠΙΚΑ

Δέντρο – μπελάς στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου

δέντρο-μπελάς-στο-4ο-γυμνάσιο-βόλου-576797

Τεράστια προβλήματα που, όπως ομολογούν μέσα από επίσημα έγγραφά τους οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, απειλούν ακόμη και την υγεία μαθητών και καθηγητών του σχολείου έχει δημιουργήσει τις τελευταίες εβδομάδες δέντρο (σφένδαμος) που βρίσκεται στην αυλή του 4ου Γυμνασίου Βόλου στη συνοικία της Νεαπόλεως (Νεαπόλεως και Κοδριγκτώνος).

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε έγγραφο της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου, μετά από αυτοψία που έκαναν στελέχη της Υπηρεσίας «το ριζικό σύστημα του δέντρου έχει εισχωρήσει στα φρεάτια και στο σύστημα αποχέτευσης δημιουργώντας προβλήματα, καθώς υπερχειλίζουν τα λύματα και διαχέονται στην αυλή του σχολείου. Η υπάρχουσα κατάσταση απειλεί την υγεία μαθητών και καθηγητών», καταλήγουν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βόλου…

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως κινείται και η έκθεση αυτοψίας που συνέταξαν οι μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και οι οποίοι με τη σειρά τους κλήθηκαν από τη Διεύθυνση του 4ου Γυμνασίου να δώσουν λύση στο απρόβλεπτο αυτό γεγονός.

Ειδικότερα στο υπηρεσιακό σημείωμα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου που υπογράφει ο Διευθυντής της Γ. Γίδαρης, σημειώνονται τα παρακάτω αποκαλυπτικά για το δέντρο που έχει καταντήσει αληθινός «πονοκέφαλος» για όλη τη σχολική κοινότητα:

«Οι ρίζες του δένδρου αυτού έχουν εισχωρήσει στις σωληνώσεις και στα φρεάτια του αποχετευτικού δικτύου στο συγκεκριμένο σημείο και τα έχουν αποφράξει, με συνέπεια τα λύματα από τα φρεάτια να υπερχειλίζουν και να διαχέονται στον αύλειο χώρο του σχολείου δημιουργώντας ανθυγιεινές καταστάσεις.

Επίσης τμήματα των ριζών έχουν εισέλθει και στο εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο των wc στο οποίο έχουν προκαλέσει ρήγματα, με συνέπεια οι τοίχοι που περιβάλλουν τα w.c. να είναι υγροί σε ύψος 1,50m τουλάχιστον από το δάπεδο.

Επειδή παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που καταβάλαμε με ειδικό εξωτερικό συνεργείο αποφράξεων δεν κατέστη δυνατόν να επιλύσουμε το πρόβλημα και επειδή η κοπή μόνο των ριζών του δένδρου θα εξασθενίσει τη στήριξη του στο έδαφος με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του συγκροτήματος από πιθανή πτώση του, θα σας παρακαλούσαμε να προχωρήσετε άμεσα στις διαδικασίες που απαιτούνται για την κοπή του, την οποία θεωρούμε επιβεβλημένη τόσο για λόγους υγιεινής, γιατί θα καταστεί δυνατή η αποκατάσταση του αποχετευτικού δικτύου, όσο και για λόγους ασφαλείας».

Ευτυχώς όμως τα προβλήματα των μαθητών και των καθηγητών του 4ου Γυμνασίου Βόλου φαίνεται να τελειώνουν, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στην προχθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε να εγκρίνει την κοπή του δέντρου, κάνοντας δεκτή σχετική απόφαση την οποία είχε λάβει την προηγούμενη εβδομάδα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου η οποία συζήτησε το θέμα και η οποία υιοθέτησε την πρόταση της προϊσταμένης του Τμήματος Πάρκων – Πλατειών και Δεντροστοιχιών της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου Αναστασίας Τσιφτεγιάννη για την ανάγκη κοπής του δέντρου. Στην ίδια συνεδρίαση ήταν παρούσες για να στηρίξουν την αναγκαιότητα κοπής του δέντρου, τόσο η Υποδιευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Βόλου, όσο και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου