ΤΟΠΙΚΑ

Στόχος η μόνιμη σύνδεση με Γερμανία

στόχος-η-μόνιμη-σύνδεση-με-γερμανία-576427

Ρεαλιστική επιδίωξη είναι σε ετήσια βάση η αεροπορική σύνδεση με Γερμανία, ενώ σε θερινή περίοδο, σύνδεση με Αγγλία, Ιταλία και Μόσχα. Tα παραπάνω σημειώνονται σε γραπτή απάντηση που έδωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα σε ερώτηση που είχε κατατεθεί στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου από το δημοτκκό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου Απ. Ζαρκάδα – Βεργή.

Ειδικότερα στην απάντηση της κ. Μπαρτζιώκα σημειώνονται τα ακόλουθα:

Προφανώς και αποτελεί αρνητική εξέλιξη η διακοπή των πτήσεων της Ryan Air, αυτό όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το αεροδρόμιοτης Νέας Αγχιάλου δεν θα συνεχίσει την πορεία του. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνουμε ότι το προσωπικό του αεροδρομίου ανήκει στην ΥΠΑ και ουδεμίασχέση έχει με την παραμονή ή μη της ιδιωτικής εταιρείας Ryan Air στο αεροδρόμιο.

Από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου δεν πετάει μόνο η Ryan Air. Οι αεροπορικές εταιρείες οι οποίες συνδέουν την περιοχή μας με πάνω από 10 προορισμούς, είναι: ΤΡΑNSAVIA, FLY NIKI, AUSTRIAN, TRANSAVIA FRANCE, MONARCH, HOP, SMALL PLANET, GERMANIA, με προορισμούς: Bιέννη, Γαλλία (Παρίσι), Αγγλία (Λονδίνο – Μάντσεστερ), Γενεύη κι από 1ηΑπριλίου θα υπάρξει σύνδεση του Βόλου με το Μόναχο, κάθε Σάββατο, μέσω της GERMANIA.

Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή, σε μια στοχευμένη προσπάθεια προσέλκυσης πτήσεων, συζήτησε και παρέδωσε στοιχεία, τα οποία ζητήθηκαν από την Aegean, σε μια προσπάθεια σύνδεσης με το Μόναχο ή τη Μόσχα. Παράλληλα, προσελκύσαμε ως περιοχή το ενδιαφέρον των εταιρειών Air Baltic (εταιρεία low cost) καθώς και της Εl Al, οι οποίες λειτουργούν με δικά τους οικονομικά κριτήρια και θ’ αποφασίσουν για τη δρομολόγηση πτήσεων. Ρεαλιστική επιδίωξη είναι σε ετήσια βάση αεροπορική σύνδεση με Γερμανία, ενώ σε θερινή περίοδο, σύνδεση με Αγγλία, Ιταλία και Μόσχα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου