ΤΟΠΙΚΑ

Περίσσευμα πιστώσεων στο Νοσοκομείο Βόλου

περίσσευμα-πιστώσεων-στο-νοσοκομείο-574630

Με περίσσευμα 10,8 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η 5η ΥΠΕ, κλείνει η φετινή οικονομική χρονιά για τα Νοσοκομεία ευθύνης της σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Το Νοσοκομείο Βόλου μάλιστα σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία παρουσιάζει περίσσευμα 244.676,16 ευρώ και είναι στην τρίτη καλύτερη θέση μετά το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, σε σύνολο 13 νοσηλευτικών ιδρυμάτων στην διοικητική ευθύνη της 5ης ΥΠΕ. Ελλείμματα παρουσιάζουν τα Νοσοκομεία των Τρικάλων και της Θήβας που χρειάζονται ενίσχυση και αναμένεται να την λάβουν, μέσα από την ανακατανομή που έχει δικαίωμα να κάνει ο κ. Μακρής.

Οπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η 5η ΥΠΕ πρόκειται για την καλύτερη επίδοση μεταξύ των εφτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας, ωστόσο το γεγονός , ότι οι υγειονομικές περιφέρειες στις οποίες καταγράφεται περίσσευμα σε πιστώσεις θα χρηματοδοτήσουν εκείνες οι οποίες είναι ελλειμματικές, ή των οποίων οι πιστώσεις έχουν ήδη εξαντληθεί, προκάλεσε την παρέμβαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Λάζαρου Μακρή.

Οπως επισήμανε δεν πρόκειται να επιστρέψει πιστώσεις στο κέντρο, προτού καλύψειόλες τις ανάγκες και το σύνολο των εκκρεμοτήτων των Νοσοκομείων της αρμοδιότητάς του, για το λόγο αυτό μάλιστα επικοινώνησε με τις διοικήσεις όλων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων αρμοδιότητας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, για να του αποτυπώσουν τα χρηματικά ποσά που χρειάζονται και μόνον αφού προηγουμένως τα δεσμεύσει υπέρ τους, να επιστρέψει εκείνα που θα απομείνουν για να ενισχύσουν άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες.

Ζήτησε εξάλλου από τα Νοσοκομεία να προμηθεύονται πάντα φάρμακα και υλικά που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή, εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των Νοσοκομείων, ενώ για μία ακόμη φορά υπογράμμισε ότι όσες φορές παρατηρήθηκαν ελλείψεις, προβλήματα, μη αποκατάσταση βλαβών σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και άλλες παρενέργειες, δεν οφείλονταν σε έλλειψη πιστώσεων, αλλά στην έλλειψη συνήθως επικοινωνίας των συνεργαζόμενων μελών εντός των Νοσοκομείων και άλλοτε στη μη ολοκλήρωση διαγωνισμών που διενεργούνται από κεντρικούς φορείς.

Για τους λόγους αυτούς, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια έχει εκπονήσει πρόγραμμα κατάρτισης που θα απευθύνεται πολύ σύντομα στους νέους Διοικητές αλλά και στους υπευθύνους τμημάτων, κλινικών και προμηθειών, προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς για τις ευθύνες που έχει ο καθένας και το ρόλο του στη διαχείριση των προμηθειών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου