ΤΟΠΙΚΑ

Χιόνια από την Κυριακή στη Μαγνησία

χιόνια-από-την-κυριακή-στη-μαγνησία-57386

Αλλαγή του σκηνικού του καιρού προβλέπεται μέσα στις επόμενες ημέρες, αφού η μέγιστη θερμοκρασία για την Κυριακή στο Βόλο αναμένεται να φτάσει τους 6 με 7 βαθμούς, ενώ χιόνια θα δούμε στα ορεινά του Πηλίου αλλά και σε περιοχές με υψόμετρο τα 600 μέτρα, δηλαδή μέχρι τη Μακρινίτσα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη το κυρίαρχο χαρακτηριστικό μέσα στο σαββατοκύριακο θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα διαρκέσουν μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα για σήμερα Παρασκευή, τόσο στην Μαγνησία, όσο και στο Βόλο, προβλέπεται σχετικά αίθριος καιρός, χωρίς φαινόμενα, ωστόσο στις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται ομίχλες τοπικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 13 βαθμούς Κελσίου στο Βόλο.

Ωστόσο πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σύμφωνα με τον κ. Τακούδη από αύριο Σάββατο, αφού αναμένεται ενίσχυση των βορειοανατολικών ανέμων, που αναμένονται να φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο. Παράλληλα η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση 3 βαθμών, δηλαδή η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Στο μεταξύ το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένονται βροχές στα πεδινά της Μαγνησίας και χιόνια στα ορεινά του Πηλίου με υψόμετρο τα 800 με 900 μέτρα.

Τα εντονότερα ωστόσο φαινόμενα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη αναμένονται να σημειωθούν στη Μαγνησία μεθαύριο Κυριακή, αφού προβλέπεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, μιας και στο Βόλο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναμένονται χιόνια στο Πήλιο σε περιοχές με υψόμετρο τα 600 μέτρα, δηλαδή μέχρι και τη Μακρινίτσα.

Τέλος την ερχόμενη Δευτέρα αναμένονται να διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίας τόσο στη Μαγνησία, όσο και ειδικότερα στο Βόλο, αφού και πάλι το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα νοτιοανατολικά της Όθρυος και στα ορεινά του Νοτίου Πηλίου.

Μικρή ωστόσο βελτίωση προβλέπεται από τον μετεωρολόγο από την ερχόμενη Τρίτη.

Συγκεκριμένα αναμένονται λίγες συννεφιές στις ανατολικές κυρίως περιοχές, ενώ στη θερμοκρασία θα παρατηρηθεί μικρή άνοδος της τάξεως των 2 βαθμών σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου