ΤΟΠΙΚΑ

Μυήθηκαν στα μυστικά καλλιέργειας σχολικού κήπου

μυήθηκαν-στα-μυστικά-καλλιέργειας-σχ-57232

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίηση ομάδα 29 μαθητών του 2ου Γυμνασίου Βόλου, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Κιλκίς.

Στο ΚΠΕ Κιλκίς είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Κάθε σχολείο και ένας κήπος», όπου ενημερώθηκαν για τους τρόπους δημιουργίας και καλλιέργειας ενός σχολικού κήπου, δημιούργησαν κατά ομάδες φυτώρια αρωματικών-θεραπευτικών φυτών και μυήθηκαν στα μυστικά δημιουργίας ενός βοτανικού κήπου. Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο σπήλαιο Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο μικρό αλλά με σημαντικά εκθέματα, αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιείται το τρέχον έτος στο σχολείο με θέμα «Καλλιεργώντας τον σχολικό κήπο ενισχύουμε τη συνεκπαίδευση». Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν μαθητές των τμημάτων γενικής παιδείας και των τμημάτων ένταξης που λειτουργούν στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου.

Στόχοι του προγράμματος είναι αφενός η ευαισθητοποίηση όλων των μαθητών που συμμετέχουν σε θέματα περιβαλλοντικής αγωγής και εξωραϊσμού της αυλής του σχολείου, και αφετέρου η ομαλή μαθησιακή ένταξη στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.

Τους μαθητές συνόδευσαν ο διευθυντής του σχολείου και υπεύθυνος του προγράμματος Απόστολος Ζαχαρός, η φιλόλογος Χριστίνα Λάππα και η μαθηματικός Σοφία Χαρμάνη, διδάσκουσες στα τμήματα ένταξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου