ΤΟΠΙΚΑ

Μια νέα προσπάθεια γεννήθηκε στο Βόλο…

μια-νέα-προσπάθεια-γεννήθηκε-στο-βόλο8-570282

Σημαντική δομή με κοινωνικό χαρακτήρα είναι το «Συμβουλευτικό Κέντρο Ατόμου, Ομάδας, Οικογένειας, Γονέα, Εφήβου και Παιδιού» που άρχισε να λειτουργεί πρόσφατα στο Βόλο και είναι ενταγμένο στο πλαίσιο δράσης της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης «La petite Cantine», που αναπτύσσει αξιόλογη δράση στο πεδίο της εστίασης, στην οδό Πυράσσου 12 στην περιοχή των Παλαιών.

Η παραπάνω πρωτοβουλία αποτελεί μια ειδική υπηρεσία και πρωτοπόρο κίνηση ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου, εξαιρετικά προσαρμοσμένου στις ανάγκες της σύγχρονης ζωής, ενώ όπως υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Φαίδρα Παπαναστασίου, Ειδικευμένη παιδοψυχολόγος -ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων, υπεύθυνη του συμβουλευτικού κέντρου : «Το συμβουλευτικό κέντρο, προσφέρει ατομική ψυχοθεραπεία, είτε μέσα από ατομικές συνεδρίες, είτε μέσα από ομάδες παιδιών, εφήβων, γονέων και ενηλίκων. Είναι ομάδες, κυρίως, προσωπικής ανάπτυξης, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εποικοδομητικό βιωματικό εργαστήρι για παιδιά, που βοηθάει στο «χτίσιμο» της ταυτότητας και ομάδες προσωπικής ανάπτυξης για τον καθένα».

Το συμβουλευτικό κέντρο της Κοιν. Σ. Επ. La petite Cantine, στελεχώθηκε από ομάδα επαγγελματιών ψυχοθεραπευτών και έχει ως σκοπό τη διασφάλιση της καλής ψυχικής υγείας, της προσωπικής ευημερίας και της προσωπικής ανάπτυξης, βοηθώντας να αντιμετωπιστούν επί της ουσίας έννοιες συναισθηματικές, κοινωνικές, προσωπικές, αλλά και μαθησιακές.

Ουσιαστικός στόχος της προσπάθειας είναι η διεύρυνση των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και γνώμονα τη θέση ότι «θέλουμε να προσφέρουμε έναν ασφαλή χώρο που διαφυλάττει το απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα του καθενός. Ένα χώρο που θα μπορεί ο κάθε άνθρωπος να εναποθέσει τον προβληματισμό του και μέσα από τη συζήτηση να οδηγηθεί σε κάποια λύση εποικοδομητική» επισημαίνει η κ. Παπαναστασίου.

Η ομάδα των ειδικών που στελεχώνει την προσπάθεια, βρίσκεται κοντά στον άνθρωπο και μέσα από παρεμβάσεις συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης, στοχεύει στην ενδυνάμωσή του, ώστε να αναλάβει δράση, για την επίλυση των δυσκολιών του, αξιοποιώντας τις εσωτερικές του δυνάμεις.

Οι συμβουλευτικές δράσεις πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και όσοι επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Φαίδρα Παπαναστασίου MSc, ειδικευμένη παιδοψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων, υπεύθυνη Συμβουλευτικού Κέντρου της Κοιν. Σ. Επ. La petite Cantine, στα τηλέφωνα 6972255088, 2421037109 και την Άρτεμη Κεχαγιά, ειδικευμένη συστημική ψυχοθεραπεύτρια στα τηλέφωνα 6972255091, 2421037109 για περισσότερες πληροφορίες.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου