ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο αύριο ο Ρ. Σπυρόπουλος ~ Για το γιαούρτωμα και τις κόντρες στο ΙΚΑ Βόλου

στο-βόλο-αύριο-ο-ρ-σπυρόπουλος-για-το-γ-56851

Μέχρι αργά χθες το απόγευμα συνεχίζονταν οι καταθέσεις στο πλαίσιο της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης

Στο Βόλο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ προγραμματίζει να μεταβεί αύριο Παρασκευή ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Η επίσκεψή του, όπως έλεγαν χθες καλά πληροφορημένες πηγές στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ συνδέεται άμεσα με το επεισόδιο που σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας και έχει να κάνει κυρίως με τη βούληση της διοίκησης του ΙΚΑ να αποκαταστήσει το κύρος των υπηρεσιών που επλήγησαν από ένα συμβάν που πήρε πανελλαδικές διαστάσεις.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Μέχρι χθες αργά το απόγευμα εξάλλου συνεχίζονταν οι καταθέσεις των υπαλλήλων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο συμβάν στο πλαίσιο της ΕΔΕ που εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα. Η Διοίκηση του ΙΚΑ όρισε αναπληρώτρια Διευθύντρια στις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ Βόλου την κ. Αποστολία Κουκουβίνου, που μέχρι προχθές εκτελούσε χρέη διευθυντή στο Κέντρο Είσπραξης Οφειλών.

Ποιοι κατέθεσαν

Η διενέργεια της ένορκης διοικητικής εξέτασης ξεκίνησε χθες νωρίς το πρωί από ανώτερη υπάλληλο του ΙΚΑ από την Αθήνα που έλαβε την εντολή να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στη σύνταξη πορίσματος.

Οπως έλεγαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπηρεσιακοί παράγοντες του ΙΚΑ «η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης ανατέθηκε σε έμπειρο στέλεχος του Ιδρύματος με σκοπό την τεκμηριωμένη διαπίστωση των ευθυνών για τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους».

Το πρωί χθες κατέθεσαν για το συμβάν ο Αχιλλέας Καλυβιώτης, ο υπάλληλος του ΙΚΑ που επιτέθηκε με γιαούρτια κατά του διευθυντή του αλλά και ο ίδιος ο Διευθυντής Δημ. Βάμβας.

Οπως είναι γνωστό ο μεν Αχ. Καλυβιώτης από χθες έχει τεθεί σε αργία ενώ ο κ. Βάμβας αποσπάστηκε για δύο μήνες στο ΙΚΑ Ανατολικής Λάρισας.

Οι δύο κατέθεσαν τις απόψεις τους για το συμβάν ενώ για το ίδιο θέμα ρωτήθηκαν και κατέθεσαν άλλοι 4 υπάλληλοι που ήταν παρόντες και αυτόπτες μάρτυρες στο συμβάν την ώρα που έγινε στον τέταρτο όροφο του ΙΚΑ Βόλου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο ΙΚΑ το κλίμα και χθες ήταν πολύ βαρύ ενώ οι περισσότεροι υπάλληλοι αλλά και ο τοπικός σύλλογος εργαζομένων ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένοι κυρίως για τον «συμψηφισμό» όπως έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ που επιχειρήθηκε να γίνει με την απόσπαση και του Διευθυντή Δημ. Βάμβα που σύμφωνα με τους υπαλλήλους «τιμωρήθηκε» ενώ ήταν αυτός που δέχτηκε την επίθεση με τα γιαούρτια. «Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά η συμπεριφορά του συναδέλφου και του διευθυντή για αυτό και η απόφαση της Διοίκησης θεωρείται υπερβολική όσον αφορά την απόσπαση του κ. Βάμβα» δήλωναν χθες υπάλληλοι εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στο διευθυντή που όπως τονίζουν «την πλήρωσε άδικα».

Σχετικά άρθρα:

Έπεσαν «καμπάνες» για το γιαούρτωμα ~ Με απόφαση της διοίκησης

Σε αργία για ένα μήνα ο Αχ. Καλυβιώτης για την… γιαουρτοεπίθεση

«Γιαουρτοεπίθεση» στο ΙΚΑ Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου